Alba: Proiect Regio de peste 2,2 milioane euro pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Abrud

Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Abrud va fi reabilitat, modernizat şi extins, printr-un proiect Regio cu valoare de aproximativ 2,25 de milioane de lei, al cărui contract de finanţare a fost semnat luni la sediul ADR Centru, potrivit unui comunicat al instituţiei remis Agerpres.

Proiectul, numit "Reabilitare, modernizare şi extindere ambulatoriu cu înglobare clădire C8 (propusă pentru schimb de destinaţie din magazie în ambulatoriu) şi amenajare", va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 cu fonduri nerambursabile de aproximativ 2,25 de milioane de euro iar contractul a fost semnat luni de către primarul din Abrud, Nicolae Simina, şi de directorul general ADR Centru, Simion Creţu.

"Prin acest proiect ne propunem să schimbăm destinaţia unei clădiri din curtea policlinicii din oraş, să o transformăm din magazie în unitate medicală şi să o reabilităm. Această modernizare şi extindere va ridica la standarde europene spaţiile ambulatoriului şi vor rezulta posibilităţi crescute de igienizare şi sterilizare în activitatea sanitară. Astfel, vom ţine sub control bolile transmisibile, într-un spaţiu cu frecvenţă ridicată a accesului public, pentru a reduce potenţialele focare de răspândire de germeni. De asemenea, creăm condiţii normale atât pentru efectuarea actului medical, cât şi din punctul de vedere al serviciilor de care beneficiază pacienţii ambulatoriului", a declarat primarul Nicolae Simina, citat în comunicat.

Actualul ambulatoriu al Spitalului Orăşenesc Abrud va fi extins cu o clădire cu parter şi un etaj, cu o suprafaţă desfăşurată de 880 de metri pătraţi. Investiţia include recompartimentarea spaţiilor interioare, dotarea cu un ascensor şi cu aparatură specifică. Lucrările prevăzute în proiect trebuie finalizate până în iulie 2022.

Investiţiile din fonduri europene în unităţi medicale din judeţul Alba se ridică la peste 17 milioane de euro, a precizat directorul ADR Centru.

"Unităţile medicale din judeţul Alba beneficiază, prin contractele semnate, de investiţii totale cumulate în valoare de peste 17 milioane euro, pentru extinderi şi modernizări de clădiri, dar şi pentru eficientizare energetică şi achiziţia de dotări moderne. (...) Aş dori să subliniez că edilii din Abrud au pregătit această cerere de finanţare având exemplul precedentului proiect Regio, finalizat în urmă cu câţiva ani. Nu este uşor pentru o localitate cu buget destul de redus să acceseze fonduri europene, dar acest domeniu al sănătăţii este foarte important, iar oamenii, cei peste 20.000 de locuitori ai întregii zone deservite de ambulatoriul din Abrud, vor şti că administraţia locală face eforturi pentru rezolvarea problemelor comunităţii, utilizând resurse europene", a declarat Simion Creţu, citat în comunicat.

Oraşul Abrud are în prezent puţin peste 5.000 de locuitori, în condiţiile depopulării masive a zonei montane a Apusenilor, populaţia fiind, în general, îmbătrânită şi fără resurse pentru a apela la servicii medicale din marile centre urbane, se menţionează în comunicat.

Ambulatoriul din Abrud a mai beneficiat şi în urmă cu aproximativ 10 ani de investiţii din fonduri europene, prin proiectul "Modernizare, reabilitare şi echipare corp clădire ambulatoriu de spital Abrud", în valoare totală de aproape două milioane de lei, finanţat prin Regio 2007-2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel