Alba, pe urmele Sectorului 1. La un pas de stare de alertă, din cauza gunoiului

Alba, pe urmele Sectorului 1. La un pas de stare de alertă, din cauza gunoiului / Foto: Pixabay
Alba, pe urmele Sectorului 1. La un pas de stare de alertă, din cauza gunoiului / Foto: Pixabay

 Alba Iulia este la un pas de alertă din cauza gunoaielor.

DSP Alba îi avertizează pe cei responsabili de colectarea gunoiului din Alba Iulia să găsească de urgență soluții pentru remedierea situației în care se află municipiul. Orașul este împânzit de gunoaie, iar din acest caz ar putea fi instituită chiar stare de alertă din cauze medicale, scrie Alba24.ro. Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, trage un semnal de alarmă și precizează că dacă nu se iau măsuri, se va ajunge ca sănătatea cetățenilor să fie pusă în pericol. 

DSP Alba, avertisment

”Direcția de Sănătate Publică Alba face un apel către toți cei implicați în procesul de colectare și depozitare a deșeurilor de la nivelul Municipiului Alba Iulia să găsească, de urgență, soluțiile pentru deblocarea întregului proces, astfel încât situația să nu devină un pericol pentru sănătatea cetățenilor.

Ca urmare a vizitelor efectuate în teren de către personalul DSP, dar și ca urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor, am constatat că în foarte multe zone din Alba Iulia, în special în cartierele cu blocuri, colectarea deșeurilor a fost făcută la un nivel mult sub cel necesar.

"Pot oricând să se transforme în focare de infecție"

Cantitățile foarte mari de gunoaie rămase necolectate, pe lângă disconfortul creat cetățenilor care locuiesc în ceste zone, atât vizual cât și în ce privește mirosul neplăcut, pot oricând să se transforme în focare de infecție, cu atât mai mult cu cât suntem într-o perioadă cu temperaturi ridicate.

Mai mult, în calitate de părinte înțeleg foarte bine situația prin care trec mulți albaiulieni. Nici eu nu mi-aș lăsa fetițele să se joace, în fața blocului, pe lângă mormane de gunoaie. Nu vom asista pasivi la transformarea orașului într-un focar de infecție, chiar dacă Direcția de Sănătate Publică Alba nu deține pârghiile și instrumentele legale pentru a-i putea sancționa pe toți actorii implicați în procesul de colectare a deșeurilor.

Declararea stării de alertă din cauze medicale

Lansăm acest apel tocmai pentru a evita situația în care vom fi obligați să solicităm declararea stării de alertă din cauze medicale, la nivelul Municipiului Alba Iulia. Sperăm că o astfel de decizie poate fi evitată, însă modul de evoluție al colectării deșeurilor din ultima perioadă ne obligă să ne pregătim pentru orice scenariu.

Astfel, am luat deja legătura cu toate instituțiile cu competențe în domeniu, la nivelul orașului și județului, și am transmis îngrijorările noastre în legătură cu situația colectării deșeurilor, precum și posibilitatea ca, în cazul în care situația persistă, declararea stării de alertă să devină inevitabilă.

Lansăm încă o dată un apel către toți factorii de decizie implicați în procesul colectării și depozitării deșeurilor să ia de urgență măsuri și să remedieze situația inacceptabilă în care i-au pus pe zeci de mii de albaiulieni.”, a precizat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, luni, 16 august, într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel