Alba, consultaţii medicale gratuite

Moţii din zonele cu acces deficitar la servicii de sănătate vor putea beneficia de consultaţii medicale gratuite şi vaccinuri, prin 'Caravana Sănătăţii', care va străbate mai multe localităţi din Munţii Apuseni.

Potrivit sursei citate, Asociaţia Rotary Club 'Floare de colţ' Abrud Câmpeni se alătură proiectului 'Caravana Sănătăţii' implementat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Alba, prin care îşi propun îmbunătăţirea stării de sănătate a locuitorilor din judeţ, creşterea acoperirii vaccinale până la valorile recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, îmbunătăţirea sănătăţii mamei şi copilului şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. 'Derulată sub sloganul 'Sănătate pentru moţi, sănătate pentru toţi', Caravana Sănătăţii va debuta pe data de 29 august în oraşul Câmpeni, capitala simbolică a Ţării Moţilor, cu un workshop pe teme precum vaccinarea obligatorie şi sănătatea apei.

Caravană și în alte județe

Acţiuni similare vor fi derulate în mai multe localităţi din Munţii Apuseni, precum Alba Iulia, Blaj, Cugir, Sebeş, Zlatna, Aiud, Ocna Mureş, urmate apoi de campanii de vaccinare. Asociaţia Rotary Club 'Floare de colţ' Abrud Câmpeni va contribui la Caravana Sănătăţii cu Cabinetul medical mobil, care se va deplasa în teritoriu împreună cu personalul medical asigurat prin reţeaua de medicină de familie şi asistenţă medicală comunitară, în special în zone rurale cu acces deficitar la servicii medicale', precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel