ALARMANT: Focare de gripă aviară la păsări domestice

Andreea Marinaș / 07 Martie 2017 / 14:36 Salveaza PDF Comentarii
gripa aviara
Descriere foto: gripa aviara

Focare de gripă aviară identificate în două localităţi. Oamenii ale căror păsări au fost ucise din cauza suspiciunii de gripă aviară vor fi despăgubiţi.

Două focare de gripă aviară au fost identificate de inspectorii Direcției Sanitar - Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) în localitățile Zimnicea și Dracea din județul Teleorman.

Potrivit directorului DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu, autorităţile locale au instituit o zonă de protecţie de trei km în jurul focarelor şi o zonă de supraveghere de 10 km în aceeaşi zonă. Pe toată raza focarelor există echipe în teren. 

”La Zimnicea a fost găsit de poliţiştii de frontieră, pe malul Dunării, un pelican. A fost recoltat şi am primit cu suspiciune de gripă aviară. A ieşit pozitiv. Aşteptăm confirmarea. Zona de supraveghere include Zimnicea, Zimnicele, Năsturelu. La Dracea este un focar de gripă aviară la o gospodărie a populaţiei. Au fost o gâscă şi patru găini moarte. S-au izolat păsările şi s-a activat în gospodăria respectivă. Se ucid păsările existente. Sunt aproximativ 40-50 de păsări. Cadavrele se izolează şi se trimit in staţia de incinerare. După, se face dezinsecţie la toată gospodăria , dar cu atenţie unde se ţin păsările şi gunoiul de grajd. În gospodărie intră doar echipa de ucidere şi dezinsecţie”, a declarat Iulian Ianculescu, potrivit Agerpres. 

Potrivit sursei citate, oamenii ale căror păsări au fost ucise din cauza suspiciunii de gripă aviară vor fi despăgubiţi.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25