Alarmă în România: Părinții multor copii, într-o situație disperată

CIADO Romania este contactat in ultima perioada de zeci de parinti ce au copii consumatori de etnobotanice prizate, fumate sau injectabile. Din descrierile facute de parinti, tinerii sunt intr-o faza avansata de dependenta si isi procura plicurile prin dealarii din cartiere.

Parintii apeleaza la reprezentanții CIADO pentru a le oferi solutii pentru intrarea in tratament. Din nefericire, statul roman nu are nici un centru de tratare a dependentei de etnobotanice si nici proceduri definite in acest sens. Tinerii au ajuns sa fure din casa parintilor bunuri ce le dau dealarilor pentru a procura drogurile. Desi cunosc unde sunt duse si cine sunt acestia, parintilor le este frica sa mearga sa-si recupereze aceste bunuri sau sa reclame la politie.

Situatia centrelor aflate in subordinea Agentiei Nationale Antidrog se prezinta astfel:

- Centrul de Zi „Pericle" a fost înfiinţat în data 10.10.2007 și a funcționat până în data de 25.07.2014, când activitatea acestuia a fost suspendată ca urmare a absenţei resurselor financiare, materiale şi umane (H.G. nr.1102/2008 pentru aprobarea Programului Naţional nu mai producea efecte juridice);

- Centrul de Zi Vocațional a fost înființat în anul 2007, însă ulterior, din cauza lipsei resurselor financiare şi umane, care a condus la discontinuitatea furnizării serviciilor către beneficiari, prin Nota Raport nr. 2051509/13.02.2009, activitatea acestui centru a fost suspendată;

[citeste si]

- pentru funcționarea Comunității Terapeutice Dejani și a Comunității Terapeutice Bălan a fost investită suma de 2.001.798 lei, respectiv suma de 833.404 lei, însă nici în prezent acestea nu sunt operaționale.

Prevalenta la consumul de droguri a avut o evolutie mare, intr-o perioada foarte scurta de timp: 1.4 % – 2008 ; 4.3 % – 2010 ; 6.1 % – 2012 ( segment 14 – 64 ani ) ajungand la 21 % in randul studentilor si 11 % in randul tinerilor de 16 ani.

Programul de Interes National Antidrog nu mai este finantat din anul 2010 din motive birocratice invocate de Agentia Nationala Antidrog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel