Alarmă falsă de incendiu la Spitalul Budimex din Capitală. Planul Roșu a fost dezactivat

Pompierii au intervenit cu forțe sporite la Spitalul Budimex din Capitală.

O alarmă de incendiu a fost dată la Spitalul Budimex din Capitală. Pompierii au activat imediat Planul Roșu de intervenție și au trimis numeroase forțe de intervenție la fața locului. Din fericire, totul a fost doar o alarmă falsă. 

”Ca urmare a unui apel la 112,  care anunța un incendiu la Spitalul Budimex din Capitală, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la ora 21:54 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Odată ajunse la fata locului, s-a constatat că anunțul de incendiu nu se confirmă, fumul fiind rezultat în urma unei acțiuni de deratizare în cadrul spitalului. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat. Resursele de interventie vor fi retrase în mod progresiv”, au anunțat reprezentanții ISU București-Ilfov. 

Tulcea: Bătrână internată cu arsuri în spital după un incendiu

O bătrână din municipiul Tulcea a fost transportată la spital, marţi, cu arsuri de gradul II, după un incendiu izbucnit în gospodăria proprie, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, scrie Agerpres. 

În momentul intervenţiei ISU Delta, incendiul se manifesta cu flacără şi degajare mare de fum la acoperişul unei anexe gospodăreşti, cu risc de extindere a arderii, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, fiind salvată locuinţa alăturată.

"Au ars acoperişul anexei în suprafaţă de aproximativ 25 de metri pătraţi, materialul lemnos din interiorul acesteia şi acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 5 metri pătraţi. Proprietara, în vârstă de 72 de ani, a suferit arsuri de gradul II pe o suprafaţă de aproximativ 6% la toracele anterior şi braţul superior drept", a anunţat ISU Delta.

Victima a fost transportată la spital de echipajul SMURD. Potrivit sursei, cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit.

Botoşani: Bărbat ars pe 30% din suprafaţa corpului în încercarea de a stinge incendiul produs propriei maşini

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost rănit, marţi după-amiază, după ce a încercat să stingă un incendiu produs la autoturismul propriu, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu, mai scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, bărbatul a dat foc accidental maşinii, care era parcată în spatele unui bloc, iar în încercarea de a o salva a suferit arsuri pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

"Bărbatul a povestit că intenţiona să izoleze acoperişul blocului în care locuia cu un arzător manual cu butelie. În momentul în care a probat cu flacăra arzătorul în faţa garajului, furtunul a luat foc şi a aprins materialele combustibile din partea din faţă a maşinii, care era parcată în apropiere. A încercat să stingă incendiul cu ajutorul unor sticle cu apă, dar efortul lui a fost zadarnic, motiv pentru care a sunat după ajutor", a afirmat Lupu.

La faţa locului au ajuns, în cel mai scurt timp, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani şi unul aparţinând Detaşamentului de Pompieri Botoşani. "În timp ce echipajul medical îi acorda îngrijiri, pompierii au stins incendiul", a mai precizat oficialul ISU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel