Alarmă de la Academia Română. "Poporul român trebuie apărat"

Vicepreşedintele Academiei Române, Victor Voicu, a declarat, joi, referindu-se la pandemia cu noul coronavirus, că umanitatea se confruntă cu o "mare criză", iar "poporul român trebuie apărat".


În opinia sa, actuala criză este "probabil fără precedent".

"Ne aflăm într-o mare criză a lumii, iar poporul român trebuie apărat. Trebuie apărat cu tot ce avem ca resurse: morale, intelectuale, financiare, economice şi să fim coerenţi şi puternici. Nu avem timp de depresii, de lăsat garda jos, nu avem timp de descurajări, nu avem timp de întristări, nu avem timp nici să murim. Trebuie să luptăm, pentru că ţelul este formidabil, este extraordinar, este probabil fără precedent. Dacă nu suntem proşti şi înţelegem ce se întâmplă, aşa se construieşte sfârşitul lumii. Printr-un incident de acest tip şi prostia lumii, incapacitatea de a înţelege, de a denigra, de a persifla, de a subestima şi de a trăncăni. Aici nu este vorba despre asta. Trebuie să ţinem cont de ce spun cei care se pricep, cei care ştiu despre ce este vorba, de cei care au înţeles despre ce este vorba, de cei care ne dau mijloacele şi suportul ca să învingem şi vom învinge, dar să nu avem pierderi mari", a arătat Voicu, la un eveniment organizat la Academia Română, conform Agerpres. 

"Să nu pierdem oameni"



Potrivit acestuia, "problema care se pune este ca pierderile umane să fie minime".

"La orice catastrofă, problema se pune aşa celor care organizează şi gândesc din timp o criză: pierderile umane să fie minime, să fie cât mai reduse. Să nu pierdem oameni. Să nu pierdem vieţi. Acesta este ţelul principal al nostru. Dacă nu înţelegem, am pierdut partida", a mai spus Voicu.

El a afirmat că în situaţia actuală trebuie să se facă apel la "raţiune şi naţiune".

"Suntem într-o situaţie în care trebuie să facem apel la raţiune, la forţele cele mai performante ale naţiunii noastre. Deci, raţiune şi naţiune. Aceste lucruri ne pot duce la succes, dar trebuie perseverenţă pentru că drumul nu este scurt. Mai durează", a mai susţinut academicianul.

Centrul de Cercetări Sociologice Larics şi Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, în parteneriat cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, a prezentat vineri datele Barometrului de Sănătate al României, în cadrul unui eveniment organizat sub egida Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel