A ÎNCEPUT Al Treilea RĂZBOI Mondial: NATO și BBC demontează o știre falsă

Organizația Atlanticului de Nord și postul britanic BBC au avertizat cu privire la un fals montaj de știri care circulă pe rețelele de socializare, pretinzând că Rusia ar fi aruncat o bombă nucleară.

Reacțiile oficiale au venit prompt după ce numeroase persoane de pe mapamond au fost panicate de un buletin de știri false realizat în stilul BBC, care informa despre războiul care se desfășoară în Africa și Asia între forțele aliate NATO și Rusia. Producția a fost distribuită prin WhatsApp.

Știri false, titluri alarmiste

Câteva dintre cele mai grave afirmații cuprinse în montajul de știri false indicau faptul că „Rusia a utilizat arme nucleare tactice”, „Guvernul Marii Britanii a preluat controlul operatorului de transport aerian British Airways” și „Familia Regală, evacuată de la Palatul Buckingham”.

Aparențe înșelătoare

Filmarea purta sigla BBC și prezenta un reporter dintr-un studio TV aproape indentic cu al postului britanic, difuzând filmări trucate cu politicieni de la Londra vorbind despre așa-zisa începere a ostilităților între NATO și Rusia. „Vrem să fie absolut clar că este vorba de un fals și nu provine de la BBC”, se arată într-un comunicat BBC.

Al Treilea Război Mondial

Întreaga filmare a fost încărcată în ianuarie 2017 pe platforma video YouTube sub numele „Știri de ultimă oră: războiul dintre Rusia și NATO a început Al Treilea Război Mondial” și are o durată de peste o oră și jumătate. Recent, scurte selecțiuni din această producție video au fost distribuite de mii de ori pe rețelele de socializare, mulți utilizatori contactând biroul BBC World Services pentru a verifica veridicitatea lor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel