Al-Qaida cere declanșarea Jihadului. Vezi de ce

al-zawahri dc
al-zawahri dc

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, îndeamnă musulmanii să declanșeze războiul sfânt împotriva Statele Unite ale Americii și Israelului, din cauza filmului care l-a jignit pe Mohamed și a stârnit controverse printre musulmani.

Liderul grupării terorise îi laudă pe demonstranții ”onești și zeloși” care au intrat în ambasada S.U.A din Cairo, dar și pe atacatorii care au luat cu asalt ”ambasada” americană din Benghazi, violențe legate tot de conținutul filmului ”Inocența Musulmanilor,” scrie Associated Press. Ambasadorul american și alți trei oameni au murit în urma atacurilor asupra consulatului american din orașul libian Benghazi. Realizatorul filmului blamat de musulmani este un cetățean american născut în Egipt.

Într-un meaj audio făcut public de As-Sahab, brațul armat al rețelei Al-Qaida, care a fost postat sâmbătă pe site-ul militanților, Ayman al-Zawahri pretinde că Washingtonul a produs producerea acestui film, sub pretextul libertății de exprimare, ”dar această libertate nu i-a împiedicat să tortureze deținuți musulmani.”

Ayman Mohammed Rabie al-Zawahiri este un fizician egiptean și este al doilea și ultimul mare ”emir” al Jihadului Islamic Egiptean, succedându-l pe Abbud al-Zumar. Soția sa și doi dintre cei șase copii ai săi au fost uciși într-un atac aerian al armatei americane din 2001, ce a urmat atacurilor din 11 septembrie asupra World Trade Center.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel