Al Qaeda plănuieşte atentate de Crăciun, în Europa

Al Qaeda
Al Qaeda

Reţeaua teroristă Al Qaeda plănuieşte infiltrarea unui grup de militanţi ai săi în Europa, via Emiratele Arabe Unite (EAU) şi India, în vederea pregătirii unor atentate, relatează joi agenţia de presă indiană IANS, cu referire la mass-media occidentale.

Serviciile speciale americane şi-au informat deja omoloagele germane că un grup de doi sau patru presupuşi terorişti ar intenţiona să se infiltreze pe teritoriul Germaniei şi, posibil, al Marii Britanii prin EAU şi India, la ordinul liderilor Al Qaeda., informează Agerpres. Se presupune că scopul acestui grup este comiterea unor atentate teroriste în timpul sărbătorilor de Crăciun. Nu se cunoaşte însă identitatea presupuşilor terorişti.

Ceea ce se ştie este că agenţiile de informaţii americane au furnizat date despre aceştia colegilor lor europeni încă de săptămâna trecută, iar după aceea informaţia a ajuns şi în presă.

Potrivit ziariştilor indieni, teroriştii care ar urma să se infiltreze în Europa ar putea avea tangenţă cu gruparea aflată la originea atentatului din oraşul indian Poona, din luna februarie a.c. O bombă artizanală a explodat atunci în restaurantul German Bakery, frecventat în special de tineri şi străini. În urma deflagraţiei, 15 persoane şi-au pierdut viaţa, între care câţiva cetăţeni străini.

Poliţia germană, conform IANS, verifică în prezent toate cererile de viză venite din India, EAU şi Pakistan, conform agenţiei de presă citate.

Citeşte şi:

Transport aerian: Merkel cere coordonarea controalelor asupra mărfurilor pentru a se preveni atentatele

Germania se teme de un atac terorist până la sfârşitul lunii

Cod roşu de atentate teroriste în Europa, lansat de SUA şi Japonia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel