Al-Baghdadi, lider Stat Islamic. NOI informații, răsturnare de situație

După ce în presă au apărut mai multe informații care nu s-au oficializat în ceea ce privește decesul liderului ISIS, apar informații potrivit cărora acesta s-ar fi aflat recent în Siria.

Liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, s-ar fi aflat în orașul sirian Albu Kamal în timpul operațiunii armatei siriene și a aliaților săi de curățire a localității din estul Siriei, a indicat unul din serviciile de presă militară controlat de mișcarea șiită libaneză Hezbollah, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Sursa nu precizează dacă Al-Baghdadi a fost capturat în oraș, despre care armata siriană și aliații săi au afirmat că l-au cucerit în această săptămână de la gruparea jihadistă.

Armata siriană și-a proclamat joi victoria împotriva Statului Islamic, afirmând că preluarea controlului asupra ultimului oraș de la jihadiști marchează colapsul dominației lor dure timp de trei ani în regiune.

Cucerirea orașului Albu Kamal, situat la granița cu Irakul și care era ultimul fief jihadist în Siria, a marcat prăbușirea proiectului organizației teroriste Daesh în regiune, afirma joi un comunicat al armatei siriene, care a folosit termenul din arabă pentru gruparea Stat Islamic.

Un presupus mesaj audio al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost difuzat ultima dată în septembrie a.c. În 2014, din marea moschee medievală din Mosul (Irak), Al-Baghdadi se declara calif și urmaș al liderilor istorici ai Islamului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel