AJUTOR pentru Oana Livadariu. Tumora pe creier i-a transformat viața într-un coșmar

Oana Livadariu. Are 34 de ani, are un iubit, o familie și prieteni care țin enorm la ea. Îi place să facă sport, să citească, să râdă, să vadă filme și să scrie.

VEZI ȘI: Oana Stancu, dezamăgită: Regret că astăzi e respins

Din păcate, viața ei a luat o întorsătură neașteptată și, acum, la 34 de ani, are doar un gând: să nu moară.

Jurnalista Simona Tache a scris despre povestea Oanei și a menționat cum poate fi salvată tânăra de boala care lovește cu brutalitate.

"Oana e prietena mea bună și are un singur gând, de dimineața până seara: că ar vrea să nu moară. Ar vrea să mai rămână pe-aici cu noi, cu iubitul ei, Alin, cu părinții ei, cu prietenii, cu colegii. Ar vrea să mai facă Revelioane, să mai dea like-uri pe Facebook, să facă sport, să scrie, să citească, să vadă filme, să facă copii, să-i crească, să râdă, să plângă. Banalități de-astea pe care le facem toți. Pe scurt, ar vrea să trăiască. Nu e pregătită pentru gestul excentric de a muri la 34 de ani.

Lupta ei a început într-o seară de iarnă, într-un taxi. A intrat brusc în convulsii și o colegă cu care era a dus-o la urgență, unde i s-a descoperit o tumoră cât o portocală pe creier. A fost operată în ianuarie 2010, la Bagdasar, apoi a făcut radioterapie la Berlin. Au urmat 3 ani și jumătate de liniște și speranța că visul urât s-a terminat. Vara trecută însă visul urât s-a întors. Au început simptomele neurologice, iar RMN-ul a arătat recidivă. Oana a intrat pe tratament cu citostatice și iar a sperat că s-a terminat și că o să fie bine. Dar, acum două luni, boala lovit din nou, cu forță mult mai mare. O nouă recidivă, de data asta în timp ce era sub tratament (ceea ce e semn de mare agresivitate!), a trimis-o direct la spital, fără cunoștință. Acum e stabilă din nou, dar situația e extrem de fragilă, pentru că visul urât e încă acolo, în creierul ei. Și crește. În România, nu poate fi operată, pentru că nu mai are o tumoră compactă, ci o grămadă de celule foarte agresive, răspândite și infiltrate printre cele sănătoase. Dar există în Canada, la Montreal Neurological Institute and Hospital, posibilitatea unei operații printr-o tehnică specială. Se numește fluorescence-guided resection of brain tumors și presupune rezecția tumorii cu ajutorul unei substanțe fluorescente care delimitează vizual zonele infiltrate. Doctorul Kevin Petrecca i-a examinat dosarul și a spus că o poate opera.

Și acum vine bomba: operația e estimată la 100.000 de euro. Este suma comunicată informal de către dr. Petrecca unei rude a Oanei, care locuiește în Montreal și a reprezentat-o la întâlnirile cu el.

Acestea sunt conturile ei:

Oana Livadariu:
Raiffeisen Bank (cod SWIFT RZBRROBU), sucursala Victoriei
LEI – RO34 RZBR 0000 0600 0834 2460
EURO – RO05 RZBR 0000 0600 1532 2908
CONT PAY-PAL: [email protected]

V-aș mai ruga, de asemenea, și dă dați share acestui articol și să-i rugați și pe prietenii voștri să-l dea mai departe. VĂ MULȚUMESC TARE!", a scris Simona Tache pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel