Ajutoare de urgenţă pentru familii afectate de incendii, inundaţii sau alunecări de teren

Alexandru Ichim / 15 apr 2019 / 14:15 Salveaza PDF Comentarii
Guvern Dăncilă
Descriere foto: Guvern Dăncilă

Guvernul a aprobat mai multe ajutoare de urgenţă pentru familii afectate de incendii, inundaţii sau alunecări de teren.

Un număr de cinci familii aflate în situaţii de necesitate ca urmare a unor situaţii de urgenţă vor primi ajutoare din partea Guvernului, au informat, luni, reprezentanţii Prefecturii Vâlcea.

Potrivit sursei citate, suma totală pentru aceste ajutoare se ridică la peste 29.000 de lei şi a fost alocată prin Hotărârea de Guvern nr.210 din 10 aprilie 2019.

"În vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, cei cinci beneficiari din judeţul nostru, vor fi sprijiniţi de către Guvern României ca urmare a diferitelor situaţii de necesitate în care aceştia se află, cauzate de incendii care au afectat atât locuinţa, anexele gospodăreşti, cât şi bunurile de folosinţă îndelungată, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-şi poată repara locuinţa, sau ca urmare a situaţiilor deosebite cauzate de probleme grave de sănătate, ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială", se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea.

Prin Hotărârea de Guvern nr.210 din 10 aprilie 2019 au fost acordate ajutoare de urgenţă unui număr de 147 beneficiari din toată ţara, în valoare totală de 550.200 lei.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25