Ajutoare de încălzire 2018-2019. Depunere cereri

Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) din municipiul Tulcea a înregistrat primele cereri în vederea acordării ajutoarelor de încălzire pentru iarna 2018-2019, iar conducerea instituţiei se aşteaptă ca numărul beneficiarilor de sprijin social să scadă faţă de anii trecuţi.

Directoarea DAPS, Ştefana Zibileanu, a declarat marţi, în timpul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, că până în prezent 61 de persoane au depus cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire în timpul sezonului rece, iar cele mai multe dintre acestea, respectiv 52, au solicitat sprijin pentru încălzirea în sistem centralizat.

"Acest număr este mult sub nivelul celui înregistrat în aceeaşi perioadă a anilor trecuţi. Ne aşteptăm ca numărul beneficiarilor să fie mult mai mic decât în anul precedent, pentru că veniturile au crescut, iar condiţiile de acordare a ajutoarelor au rămas aceleaşi", a menţionat directoarea DAPS.

La rândul său, reprezentanta Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), Aurica Mihalcea, a amintit că autorităţile naţionale doresc să introducă venitul minim de inserţie, iar din acest motiv condiţiile de acordare a ajutoarelor de încălzire nu au mai fost modificate.

"Actul normativ a fost aprobat şi urma să fie aplicat începând de anul trecut", a menţionat reprezentanta ANPIS.

Autorităţile în domeniu prezente la reuniune au amintit că în ultimii zece ani numărul persoanelor care beneficiază de sprijin din partea statului pentru încălzire a scăzut cu până la 90%, în contextul majorării veniturilor, iar subprefectul judeţului, Corvin Bangu, le-a solicitat acestora un studiu de impact al venitului minim de inserţie care ar urma să fie acordat de anul viitor cel mai probabil.

Potrivit DAPS, numărul ajutoarelor sociale acordate, în municipiul Tulcea, pentru încălzirea locuinţei pe timpul sezonului rece 2017-2018 persoanelor care sunt racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice a scăzut în ultimii zece ani cu 90,8%.

În luna martie a acestui an, ANPIS Tulcea a acordat 1.939 de ajutoare. Dintre acestea, 1.479 de cereri au fost pentru sprijin în vederea încălzirii pe bază de lemne şi combustibili solizi, de două ori mai puţin decât în urmă cu cinci ani, potrivit reprezentantei instituţiei, Aurica Mihalcea. Potrivit ANPIS, din data de 15 octombrie, primăriile au început să primească cererile şi documentele pentru acordarea ajutoarelor de încălzire pentru iarna 2018-2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel