„Ajută-i să trăiască fiecare zi ca și cum NU ar fi ultima” – HOSPICE lansează campania de 2% pentru cei diagnosticați cu o boală incurabilă

HOSPICE Casa Speranței lansează oficial campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit în beneficiul pacienților copii și adulți care înfruntă o boală incurabilă.

Sub sloganul „Ajută-i să trăiască fiecare zi ca și cum NU ar fi ultima”, organizația face apel către contribuabilii care au obținut în 2017 venituri impozabile (din salarii, pensii sau activități independente) să susțină acordarea gratuită de îngrijire paliativă, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către HOSPICE Casa Speranței.

Campania HOSPICE din acest an se concentrează pe ideea că fiecare clipă contează și că oamenii au dreptul la demnitate, grijă și respect în fiecare moment al vieții lor. Îngrijirea paliativă acordată de HOSPICE Casa Speranței este menită să îmbunătățească viața celor diagnosticați cu o boală incurabilă și să ofere confort familiilor acestora, astfel încât aceștia să se poată bucura de timpul rămas.

Îndemnul “Ajută-i să trăiască fiecare zi ca și cum NU ar fi ultima” se află în centrul campaniei de comunicare și conține materiale pentru TV, online, OOH, precum și scrisori adresate partenerilor și celor care au sprijinit de-a lungul timpului activitatea HOSPICE și cauza îngrijirii paliative.

Pentru că pacienții sunt cei care cunosc cel mai bine realitatea unui diagnostic dur și nevoia mare de îngrijire paliativă, spotul a fost filmat în centrul din București, cu adulți și copii beneficiari ai serviciilor HOSPICE. Spotul poate fi urmărit pe contul pe contul nostru de Youtube.

Din echipa de realizare a campaniei au făcut parte: regizor – Dragoș Mușat, director de imagine – Cristi Staicu, muzică și voce – Petru Mărginean, montaj – Cătălin Cristian Cărămidă, art director – Diana Papuc, copy – Raluca Eftimie și Cosmin Baba, make-up – Diana Froicu.

Anual, 160.000 de persoane cu nevoie de îngrijire paliativă

“În fiecare an, mii de pacienți care înfruntă un diagnostic înfricoșător și famiile lor găsesc la HOSPICE sprijin și alinare, iar mulți nu își pot imagina lupta cu boala fără ajutorul fundației. HOSPICE este un refugiu și un simbol care le amintește că nu sunt singuri și că încă se mai pot face multe după ce aud formularea rece <<ne pare rău, nu se mai poate face nimic>>. La HOSPICE credem în redarea valorii fiecărei clipe de viață și mulțumim tuturor celor care ne susțin în acest demers”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței.

În România, aproximativ 160.000 de persoane au nevoie anual de îngrijire paliativă, însă mai puțin de 9% au acces la servicii specializate pentru îmbunătățirea calității vieții, atunci când acestea sunt ultima mână ce li se poate întinde.

Donează 2%

Campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit este una dintre cele mai importante modalități de atragere de fonduri utilizate de HOSPICE, pentru ca aceasta să fie capabilă să ajungă la un număr cât mai mare de pacienți care au nevoie de îngrijire paliativă. Formularele cu datele fundației sunt disponibile pe pe https://www.hospice.ro/2lasuta/, iar acestea pot fi depuse sau transmise, conform legii, până pe data de 25 mai 2018, către ANAF.  Procedura nu implică niciun cost, redirecționarea acestor sume realizându-se din impozitul care a fost deja reținut în 2017 de către stat.

Anul trecut, peste 11.500 de persoane au ales să susțină demersurile fundației, redirecționând 2% către HOSPICE Casa Sperantei. Cu fondurile strânse din Campania 2%, HOSPICE a reușit să asigure 1.200 de zile de internare, 1.400 de vizite multidisciplinare la domiciliul pacienților și 3.500 de sesiuni în centrele de zi pentru copiii și adulții care se confruntă cu o boală incurabilă și pentru familiile lor.

Despre HOSPICE Casa Speranței


HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

 Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro/doneaza/ ) sau cu un SMS la 8844 cu textul OPTIMISM.

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel