Airbnb a despăgubit cu 7 mil. dolari o clientă care a fost victima unui viol sub amenințarea cuțitului

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Airbnb ar fi plătit 7 milioane dolari despăgubire după ce o clientă a fost violată.

Conform BBC, compania de închiriat proprietăți în regim hotelier a plătit incredibila sumă după ce o femeie a fost violată sub amenințarea cuțitului într-o locație din New York. Totul a avut loc de Anul Nou, în 2015, când australianca de vârstă necunoscută a trăit clipele de coșmar în cel mai mare oraș american.

Victima și prietenii săi au închiriat o locuință prin Airbnb și au ridicat cheile de la un magazin din apropiere, în seara de Revelion. Raportul nefericitului eveniment sugerează că suspectul a copiat cheile acelui apartament în care a pătruns înainte să atace. Australianca s-a întors în apartament la scurt timp de la intrarea în anul 2015, iar suspectul Junior Lee, de 24 de ani, s-ar fi ascuns în baie.

De ce a fost acuzat bărbatul

Bărbatul care a violat-o pe femeie a fost acuzat de hărțuire sexuală în circumstanțe agravante, însă acesta nu a recunoscut faptele în ciuda faptului că continuă să fie închis. După atac, echipa Airbnb care se ocupă cu siguranța clienților a contactat poliția locală pentru a o ajuta pe victimă și a o caza la un hotel. În plus, compania s-a oferit și să plătească consilierea și sosirea mamei ei din Australia.

Victimele au voie să vorbească despre experiențele lor, spune Airbnb

Ca parte a înțelegerii de 7 milioane dolari, victima nu poate să acuze Airbnb sau deținătorul apartamentului în care a avut loc violul pentru incidentul nefericit din acea seară. Această înțelegere a fost agreată la doi ani după viol. „În cazurile de hărțuire sexuală, prin acordurile la care am ajuns, victimele pot vorbi liber despre experiențele trăite. Aici includem și cazul din New York City”, a transmis o purtătoare de cuvânt a serviciului.

Totuși, de atunci până acum, Airbnb nu a impus reguli suplimentare pentru modul în care gazdele lasă cheile invitaților. În plus, proprietarii nu trebuie să schimbe codurile de acces între rezervări și nici nu trebuie să spună cine mai are chei pentru acele proprietăți. Chiar și așa, Airbnb a făcut discount-uri celor care își îmbunătățesc securitatea proprietății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel