Air France, zboruri anulate. O nouă zi de grevă

Sursă:www.specialarad.ro
Sursă:www.specialarad.ro

Compania aeriană Air France a estimat că 25% din zborurile sale vor fi anulate luni, în cea de-a zecea zi a grevei angajaţilor, care solicită majorarea salariilor, transmite Reuters. 

Luni, aproximativ 65% din cursele aeriene pe distanţe lungi şi medii vor fi efectuate de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, a informat Air France. De asemenea, 85% din zborurile pe distanţe scurte vor fi efectuate de pe aeroportul parizian Orly şi alte aeroporturi regionale din Franţa. 

Vineri, preşedintele Air France a anunţat că va demara o procedură de consultări directe cu toţi salariaţii companiei, care vor fi invitaţi să aprobe ultimele propuneri salariale formulate de echipa managerială, propuneri respinse de sindicate, adăugând că în cazul unui vot negativ va demisiona. 

Jean-Marc Janaillac, care este şi directorul general de la firma mamă Air France-KLM, a precizat că procedura de consultare prin vot electronic va începe în data de 26 aprilie şi va dura până la începutul lunii mai. Salariaţii se vor pronunţa asupra unei propuneri de majorare progresivă a salariilor cu 7% pe parcursul următorilor patru ani. 

După zece zile de grevă, sindicatele de la Air France au promis că vor urma şi alte acţiuni de protest la începutul lunii mai. Grevele personalului de la Air France au provocat companiei pierderi de 220 milioane de euro şi au coincis cu acţiunile de protest demarate de angajaţii companiei naţionale de căi ferate din Franţa (SNCF), ceea ce a provocat întreruperi de amploare în transporturile din Franţa. 

Grupul Air France-KLM, al doilea mare transportator aerian din Europa, este deţinut în proporţie de 17,6% de statul francez şi în ultimii ani activitatea sa a fost afectate de numeroase greve şi conflicte de muncă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel