Air France și Lufthansa suspendă zborurile către Belarus

Air France a oprit zborurile către Belarus, a declarat marți compania aeriană, după ce liderii UE au anunțat planurile de a interzice transportatorilor europeni să efectueze zboruri în spațiul aerian al țării.

Compania aeriană franceză, care face parte din Air France-KLM, a „suspendat zborurile în spațiul aerian din Belarus până la o nouă notificare”, a declarat compania într-un comunicat, potrivit B1.

Compania aeriană germană Deutsche Lufthansa a declarat luni că avioanele sale vor evita spațiul aerian din Belarus până la o notificare ulterioară din cauza „situației dinamice actuale”.

Duminică, autoritățile bieloruse au mobilizat un avion de vânătoare și au semnalat ceea ce s-a dovedit a fi o falsă alertă cu bombă pentru a forța un avion Ryanair să aterizeze pe aeroportul din Minsk și apoi a reținut un jurnalist disident care se afla la bord, provocând condamnarea din partea țărilor europene, a Statelor Unite și a NATO.

În mod separat, aeroportul Minsk din Belarus a suspendat luni îmbarcarea unui zbor Lufthansa către Frankfurt și a percheziționat avionul, spunând că a primit un avertisment cu privire la un posibil act terorist care nu a fost confirmat.

Liderii celor 27 de state membre întruniți la Bruxelles au cerut  companiilor aeriene să evite survolarea Belarusului și  să impună sancţiuni suplimentare, inclusiv de natură economică, şi au cerut eliberarea imediată a jurnalistului de opoziţie Roman Protasevici şi a partenerei sale, Sofia Sapega, arestaţi duminică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel