AID: Decizia în cazul violatorilor din Vaslui, o victorie a Justiției și a societății civile

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) salută decizia definitivă a Curţii de Apel Iaşi dată miercuri, 11 noiembrie a.c, în cazul celor 7 tineri care au violat ore în şir, până la leşin, o fată de 18 ani.

Considerăm că decizia de miercuri este un succes al justiţiei, dar şi al societăţii civile, având în vedere că pedepsele pronunţate sunt mai mari faţă de cele decise în prima instanţă, fapt care subliniază gravitatea faptelor produse, gravitate semnalată de AID încă de la prima sesizare făcută către organele abilitate, astfel societatea civilă, cu precădere presa, scoţând la iveală toate abuzurile şi neregurile din acest caz, conştientizând atât societatea, cât şi justiţia cu privire la acesta.

Avem convingerea că prin hotărârea luată în 11 noiembrie a.c. justiţia a dat speranţe cetăţenilor că dreptatea poate să şi învingă.
Totodată, salutăm promptitudinea, profesionalismul și transparența de care au dat dovadă atât Consiliului Superior al Magistraturii, prin intermediul Inspecţiei Judiciare, cât şi Parchetul General.

[citeste si]

Reamintim că îngrijorată de decizia luată de magistrați în data de 19 iunie 2015 în dosarul fetei violate de la Vaslui, Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) a solicitat în 23 iunie 2015 atât Consiliului Superior al Magistraturii, prin Intermediul Inspecţiei Judiciare, cât și Parchetului General să se aplece asupra procedurilor şi a deciziei pronunţate şi să verifice legalitatea acestora. Primele răspunsuri ale celor două organisme au venit pe 25 iunie, cand Parchetul ne-a informat că au fost dispuse verificări de către conducerea acestuia, iar Inspecţia Judiciciară din cadrul CSM a fost sesizată. Mai mult, pe 20 iulie 2015, conducerea CSM ne-a informat că lucrarea se află în lucru pe rolul Inspecţiei Judiciare urmând ca după finalizarea verificărilor rezultatul acestora să fie analizat de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Iar Parchetul General a informat Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei că a dat curs sesizării noastre, s-au efectuat verificări interne la nivelul instituţiei, si în cel mai scurt timp concluziile anchetei vor fi prezentate public.

De asemenea, dorim să mulţumim pe această cale numărului impresionant de persoane care au susţinut până acum campania națională AID de prevenire a abuzurilor și violenței sexuale în rândul tinerilor: "Girls are not toys / Fetele nu sunt obiecte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel