Agricultorii și fermierii protestează în toată țara

DSCF2546
DSCF2546
Fermierii şi agricultorii din ţară protestează în faţa Prefecturilor, oamenii având pancarte şi scandând lozinci împotriva Guvernului şi cerând demisia ministrului Agriculturii.

Aproximativ o sută de agricultori cu 50 de tractoare participă la un marş prin Sibiu. Aceștia au pornit de la Târgul Obor şi urmează să ajungă la Prefectură, unde vor protesta, până la ora 13.00, faţă de situația în care se află agricultura.

Alt protest, cu 50 de tractoare în Brașov. Agricultorii au pornit în coloană cu cele 50 de tractoare de pe strada Dimitrie Anghel din zona cimitirului municipal, iar în jurul orei 11.30 au ajuns în centrul municipiului, trecând prin faţa Prefecturii judeţului.NU au putut să se oprească nu aveau autorizaţie în acest sens şi ar fi blocat circulaţia în zonă.

În Bacău, aproximativ 400 de fermieri scandează în fața Prefecturii Hoţii" şi "Jos ministrul agriculturii". Aceștia spun că nu vor pomană și nu se află acolo de plăcere, ci din disperare.

Aproximativ 30 de reprezentanţi ai agricultorilor protestează în faţa Prefecturii Timiş. Aceștia sunt membrii ai Federației Naţionale a Producătorilor Agricoli - filiala Timiş şi ai Agrostar. Aceștia s-au adunat la ora 10:00 în fața Prefecturii.

Peste 300 de agricultori din Covasna şi Harghita protestează la Sfântu Gheorghe. Aceștia cer demisia ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru. Fermierii au ţinut în mâini pancarte cu inscripţii precum "Vrem să producem, nu să importăm", "Înmormântăm agricultura", "Cartoful românesc, pe cale de dispariţie".

În Buzău, 200 de fermieri protestează strigând lozinci împotriva Guvernului. Acesștia s-au aduna în jurul orei 10.30, în faţa celui mai mare parc din municipiul Buzău. Potrivit reprezentantului agricultorilor din judeţul Buzău, Vasile Olaru, protestul va dura până la ora 13.00.

Peste 150 de agricultori din judeţul Giurgiu protestează, joi, în piaţa Prefecturii Giurgiu, unul dintre participanţi punându-şi un jug pe el şi strigând "Uitaţi-vă unde ne-aţi adus, ne-aţi adus să căutăm iar boi să tragă la jug”. Agricultorii au adus la miting utilaje şi accesorii agricole ţărăneşti, precum pluguri şi juguri.

50 de fermieri din Argeș au cerut demisia Guvernului, acuzându-l că a distrus agricultura românească. Protestatarii au scandat timp de de o oră şi jumătate, în piaţa "Vasile Milea" din municipiul Pitești împotriva lui Emil Boc și au afișat pancarde cu diferite mesaje, precum ”Prostia aduce lăcomia", "Jos evaziunea din agricultură", "Subvenţii nu, taxe da".

În Galați, aproximativ 50 de fermieri pichetează sediul Prefecturi, într-un protest început la ora 11:00. Potrivit lui Mircea Croitoru, liderul Agrostar Galaţi, unul dintre organizatorii protestului, fermierii au ieşit în stradă din cauza lipsei de interes a guvernanţilor pentru ceea ce se întâmplă în agricultură.

Tot 50 de fermieri, protestează la Ploiești. Protestatarii au afişat bannere pe care scrie: "Vrem respect, nu batjocură", "Salvaţi zootehnia română", "Egalitate cu fermierii din UE".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel