EXCLUSIV  Agresiunea rusă în Ucraina, efecte dure pentru țările din regiune. Hartmann: S-a intrat într-o nouă fază

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Războiul de uzură din Ucraina are efecte economice devastatoare asupra țărilor din regiune. H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre consecințele pe care trebuie să le îndure țările est-europene ca urmare a agresiunii Rusiei în Ucraina.

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, la emisiunea Geostrategica, despre efectele economice grave pe care conflictul din Ucraina, în faza actuală de război de uzură, le are asupra Europei și în special asupra țărilor de pe Flancul Estic:

„În acest moment, din nefericire pentru Ucraina și pentru țările din jur, Republica Moldova, România, Polonia, țările baltice, s-a intrat într-o fază de uzură a războiului în care mai trage unul cu 30 de rachete, mai răspunde celălalt, mai eliberează un sat, etc. Acest tip de război de uzură distruge economia locului și are influențe deosebit de dure asupra țărilor din jur pentru că este creator permanent de instabilitate.

Este clar că Rusia și Ucraina nu mai au niciun fel de discuții despre așa-zisa pace, e clar că cele două poziții sunt ireconciliabile, declarațiile lui Zelenski de pe 9 mai au confirmat că Ucraina nu va mai ceda din acest moment, că se merge pe cerința maximalistă de retrocedare imediată a oricărui teritoriu ucrainean ocupat de Rusia, inclusiv Crimeea, ceea ce duce, practic, la un blocaj de lungă durată a acestui conflict. Că el va crea o stare de instabilitate politică, financiară, securitară, economică în regiune este devastator pentru Europa și în special pentru țările din regiune.

Numai vineri, spre exemplu, prețul la gaz a crescut, pentru că Ucraina a fost obligată, ca urmare a agresiunii rusești și a înaintării unui grup de luptă în Donbas, să reducă producția pe țeava principală de transmisie a gazului spre Germania, pentru că rușii, prin aceste bombardamente haotice, să nu explodeze și au redus cu 25% traficul de gaz. Iată că astăzi (n.r. 13 mai 2022) a crescut prețul gazului pe piața internațională cu 5%“, a spus H. D. Hartmann.

Rusia ar fi lansat bombe cu fosfor asupra combinatului Azovtal, după ce Ucraina a câștigat Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision, informează dpa.

"Iadul a venit pe pământ. La Azovstal", a scris Petro Andriuşcenko, deputat în consiliul oraşului Mariupol, pe Telegram. El a postat o înregistrare video cu atacul, în care se poate vedea şi un foc de artilerie, însă înregistrarea nu a putut fi verificată din sursă independentă.

Bombele cu fosfor sunt bombe incendiare, care se aprind la contactul cu oxigenul şi provoacă pagube devastatoare. Utilizarea lor este interzisă de către legislaţia internaţională în zonele populate.

Andreuşcenko a mai postat imagini cu inscripţii de pe bombe şi care ar arăta că ele au fost lansate ca răspuns la câştigarea Eurovisionului de către Ucraina, concurs care s-a desfăşurat la Torino, în Italia (citește continuarea și vezi imagini AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel