Urmărește emisiunea live



UPDATE: Compania Națională Aeroporturi București, reacție / Aglomerație pe Aeroportul Otopeni. Sute de persoane au stat la coadă, la terminalul "Sosiri"

Sute de persoane au stat la coadă la terminalul Sosiri al Aeroportului Otopeni, pentru formalitățile de intrare în țară, impuse în contextul pandemiei.

UPDATE: Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) anunță că din cauza verificării declarațiilor care trebuie prezentate de pasageri timpul de așteptare crește, uneori, până la o oră. Compania spune că face eforturi pentru reducerea timpului de așteptar, scrie Agerpres.

CNAB a anunțat că în urma acordului încheiat cu DSP a fost dublat, în cursul săptămânii, numărul de angajați la punctele de verificare a declarațiilor pe proprie răspundere, obligatorii pentru cei mai mulți dintre pasagerii care sosesc în țară. De asemenea, în condițiile creșterii puternice a traficului în ultimele zile, CNAB anunță că a suplimentat și personalul de dirijare și orientare a pasagerilor pe fluxurile de intrare, acționând astfel permanent cu 10-15 angajați proprii în zonă, în orele aglomerate 10 dintre aceștia asigurând suplimentarea efectivelor de DSP.

Totodată, pe fluxurile de sosiri s-au suplimentat efectivele Poliției de Frontieră și ale Jandarmeriei, pentru a se asigura păstrarea ordinii publice.

"Ținând cont că verificarea Declarației pe proprie răspundere și a celorlalte documente prezentate de către pasageri (certificat digital, test CoVid) constituie un proces minuțios și, totodată, de faptul că numai pasagerii sosiți din Uniunea Europeană (plus Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și care posedă un certificat digital nu trec prin controlul DSP, timpul de așteptare urcă, uneori, până la o oră”, au transmis reprezentanții CNAB.

Conform acestora, așteptarea poate fi scurtată dacă toți pasagerii se vor prezenta la ghișeele DSP având documentele pregătite, în special declarația pe proprie răspundere completată din timp.

__________________________________________________________________

"Încerc mereu să rămân cât se poate de echilibrat, să găsesc soluţii când alţii se plâng şi intră în panică, să fiu concentrat doar pe rezultat. Mi-a ieşit până acum. Însă când văd Statul Român cum îşi bate joc de cetăţeni, nu pot să rezist, nu mă pot abţine. Mi se pare abject, profund greşit să iei o măsura doar din pix într-un birou, fără să treci acea măsură prin filtrul raţiunii. Oamenii aceştia sunt vaccinaţi şi veniţi în ţară cu test PCR negativ. În plus, îi pui să stea la coadă minim o oră, dacă nu chiar 2 ore. Medicii de la DSP din aeroport sunt şi ei epuizaţi, s-au săturat şi să se certe cu toată lumea, deşi ei nu au nicio vină şi aplică doar o lege cretină pe care au dat-o unii dintr-un birou.

Care este logică pentru care Statul Român nu îi lasă pe toţi aceşti oameni să se testeze la sosirea în România? Care? Dacă te interesează cu adevărat de cetăţenii tăi, Guvernule, care este logica în măsurile pe care le iei din pix, într-un birou, fără să te gândeşti înainte dacă ai şi capacitatea să le pui în practică? Vrem să respectăm toate regulile, nu suntem împotriva regulilor, înţelegem perioada complicată prin care trecem. Dar vrem şi să trăim decent. Nu îţi bate joc de noi, dragă Stat Român. Dă-ne reguli clare, simple şi pe care tu singur să le poţi aplica şi gestiona!”, a scris Răzvan Pascu,  consultant în marketing turistic, astăzi, pe Facebook.

Vezi AICI video.

"În filmare se văd persoane care trec rapid în faţă, pe alt culoar. Acele persoane vin din UE (unde sunt cazuri cu zecile de mii pe zi, în fiecare ţară), iar Statul Român a considerat că e sigur dacă ei vin de-acolo. În schimb, oamenii de aici de la coadă vin din Israel şi Dubai, au vaccin, au test, s-au mai testat de 2 ori şi când s-au dus acolo, iar Statul Român îi ţine la aceste cozi. Efectiv fără logică", a mai scris acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel