Aglomerație la Vama Giurgiu. Coadă de TIR-uri de aproape 10 km

Este trafic îngreunat pentru TIR-uri la Punctul de Trecere a Frontierei de la Giurgiu. Automarfarele așteaptă chiar și 140 de minute pentru a trece granița. 

Tirurile care ies din România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu-Ruse formează, joi dimineaţă, cozi de aproximativ zece kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti - Giurgiu şi au de aşteptat 140 de minute la controlul de frontieră. 

"În ultimele 24 de ore s-a prezentat un număr foarte mare de camioane pentru tranzitul PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, motiv pentru care timpii de aşteptare la controlul de frontieră sunt ridicaţi. Poliţiştii de frontieră giurgiuveni lucrează la capacitate maximă, pe cinci artere de circulaţie. În ultimele 24 de ore s-au prezentat la intrarea în ţară 1.272 de camioane, 942 de autoturisme, 405 microbuze, 27 motociclete, 23 de autocare şi 4.539 persoane, iar pe sensul de ieşire s-au prezentat 1.325 de camioane, 1.092 de autoturisme, 222 de microbuze, 27 de autocare, cinci motociclete şi 5.242 de persoane", a declarat joi, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare al camioanelor la ieşirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, este de 140 de minute, pe sensul de intrare este de 60 de minute, iar pentru autoturisme timpul de aşteptare este de 20 de minute atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire.

Situația traficului în România

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A1 Sibiu-Deva, la kilometrul 329, pe sensul către Sebeș, în zona  localității Șibot, județul Alba, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme, eveniment soldat cu rănirea unuia dintre șoferi, acesta fiind încarcerat. Cele două autovehicule se află pe banda de urgență, însă traficul este restricționat și pe prima bandă, pentru aproximativ 30 de minute, pentru a permite intervenția echipajelor de la descarcerare.

În urma condițiilor meteorologice din ultima perioadă, sunt instituite restricții de circulație pe DN11 Bacău-Onești, km. 168+232 metri, în afara comunei Măgura, județul Bacău, acolo unde pe o suprafață de aprox. 100 metri s-a surpat terasamentul și a apărut o diferență de nivel a carosabilului. Se circulă doar pe sensul către Bacău, prin semaforizare.

Până la ora 16:00, pe autostrada A1 Sibiu-Deva, la kilometrul 238, pe sensul de deplasare către Veștem, pe raza localității Șelimbăr, județul Sibiu, este blocată breteaua de intrare/ieșire către DN1, în vederea efectuării unor lucrări de asfaltare a carosabilului. Traficul rutier este deviat pe DJ 106D, către localitatea Cisnădie.

Începând din data de 15 iunie 2021, pe DN 65 Pitești-Slatina, la kilometrul 58, în localitatea Valea Mare, județul Olt, traficul se desfășoară îngreunat întrucât au început lucrările la Drumul Expres Craiova – Pitești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel