Aglomerație la înscrierea la facultate. Vezi care sunt cele mai căutate instituții

ase
ase

De  anul acesta, Academia de Studii Economice a eliminat examenul de admitere, astfel că mii de  absolvenţi de liceu au luat cu asalt secretariatele pentru depunerea dosarelor, sperând să prindă un loc la Finanţe Bănci sau Relaţii Internaţionale. Pentru cele 2.700 de locuri bugetate şi 1.435 cu taxă s-au înscris deja 8.200 de tineri.

La Facultatea de Medicină din Bucureşti nu s-a mai văzut atâta agitaţie din 1998. Vorbim despre 1.500 de candidaţi pentru cele 385 de locuri bugetate şi 184 cu taxă. Mulţi dintre ei visează însă la salarii bune în spitale din străinătate, nu la o carieră în ţară.

Nici celelalte centre universitare din ţară nu se plâng de lipsa candidaţilor. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi a anunţat că la Facultăţile de Filosofie şi Sport numărul candidaţilor a depăşit numărul de locuri. Aici şi-au depus dosarele, până acum, aproape 4.000 de candidaţi. Iar la Constanta, Universitatea Ovidius oferă 6.000 de locuri, dintre care doar 1.380 la fără taxă. Aici s-au înscris până acum peste 3.000 de absolvenţi.

Citește și:

Șase candidați pe loc la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. De văzut câți dintre cei recrutați au luat bacalaureatul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel