AGLOMERAŢIE în vămi. Aplicaţie ANAF căzută. Se aşteaptă ore în şir

Activitatea vămilor din vestul țării și din interior este afectată parţial, miercuri, deoarece programele informatice pe care sunt operate datele transporturilor de mărfuri aflate în tranzit nu mai funcţionează.

Procesarea datelor în vămile de interior pentru activitatea de tranzit este efectuată manual miercuri, încă de la la primele ore de program, din cauza unor probleme de funcţionare apărute la sistemul informatic, însă activitatea vămii nu este afectată, a declarat, pentru Agerpres, şeful Biroului Vamal de Interior Arad, Aurel Mateuţ.

'Se lucrează în procedură alternativă pentru operaţiunile de tranzit şi nu sunt probleme. Datele se introduc manual. Când sistemul informatic va reporni, datele procesate manual vor fi introduse în sistem', a explicat şeful instituţiei, menţionând că situaţia este valabilă pentru mai multe vămi de interior din ţară. La Nădlac II, camioanele aşteaptă peste cinci ore.

Aurel Mateuţ a precizat că nu sunt semnalate întârzieri cauzate de acest incident, deoarece este vorba doar despre transporturile aflate în tranzit, fără importuri sau exporturi, urmând ca lucrurile să fie remediate în cel mai scurt timp.

Sute de mii de persoane au tranzitat frontierele

Peste 780.000 de persoane au tranzitat frontierele României în perioada minivacanţei de 1 Mai, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). Potrivit sursei citate, dintre cele 780.000 de persoane care au trecut, în perioada 28 aprilie - 1 mai, prin punctele de trecere a frontierei, 361.000 au intrat în ţară, iar 421.000 au părăsit ţara.

În aceeaşi perioadă, prin punctele de trecere a frontieră au trecut şi 202.000 mijloace de transport. 'Comparativ cu o perioadă similară a lunii trecute, s-a constatat o creştere a traficului cu 15% la persoane şi 10% la mijloace de transport', se arată în comunicatul IGPF.

Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei

Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 248.000 persoane, precum şi cele aeroportuare, unde au efectuat formalităţile aproximativ 203.000 persoane. De asemenea, în această perioadă, pe la frontiera româno-bulgară au trecut graniţa aproximativ 120.000 persoane atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară. 'În urma măsurilor dispuse de conducerea Poliţiei de Frontieră, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei, în perioada referinţă, s-a desfăşurat fluent şi nu au fost înregistrate blocaje', se mai arată în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel