Aglomerație de automarfare la graniţa cu Bulgaria

Poliția de Frontieră anunță că se înregistrează aglomerație pentru automarfare la granița cu Bulgaria. 

Având în vedere creşterea numărului de automarfare care se prezintă pentru a ieşi din România şi a intra în Bulgaria, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special la Vama Giurgiu, a anunțat Poliția de Frontieră. 

De asemenea, în Vama Giurgiu se derulează și activităţi pentru încasarea taxei de pod, iar acest aspect îngreunează formalităţile de ieşire din ţară pentru camioane.

Probleme la încasarea taxei de pod

”Facem precizarea că, în noaptea de 24.03.2021, în intervalul orar 00.30-03.30, Agenția de control și Încasare Giurgiu nu a putut efectua formalitățile de încasare a taxelor de trecere a podului, motivul fiind acela de întrerupere a energiei electrice. Ulterior, acest aspect a fost remediat, motiv pentru care, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Controlul se efectuează în prezent pe 5 artere destinate autovehiculelor de transport marfă, pe sensul de ieşire din Romania, respectiv 5 pe sensul de intrare.

Restricție la Silistra

În plus, reamintim că partea bulgară a informat autoritățile române despre faptul că, prin Decizia Consiliului Local Silistra, a fost suspendată temporar circulaţia autovehiculelor cu masa de peste 3,5 t pe reţeaua de străzi a oraşului Silistra, motiv pentru care aceste mijloace de transport s-au îndreptat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră preponderent prin P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat”, se arată într-un comunicat de presă. 

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera prin PTF Giurgiu, pe ambele sensuri de deplasare, pentru 2.465 de  camioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel