Aglomerație la graniță. TIR-uri în coloană de 15 kilometri

Coloana de autotrenuri care aşteaptă marţi să iasă din ţară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac - Csanadpalota de pe autostrada A1 Arad - Nădlac depăşeşte 15 kilometri, şoferii fiind nevoiţi să aştepte peste patru ore pentru a trece graniţa în Ungaria. 

Autocamioanele de mare tonaj staţionează pe banda de urgenţă a autostrăzii A1, echipaje de poliţie patrulând în zonă pentru a se evita blocajele de circulaţie. 

Reprezentanţi ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad au informat că situaţia respectivă a fost generată de faptul că autorităţile din Ungaria au interzis circulaţia autocamioanelor de peste 7,5 tone pe 23 octombrie, zi de sărbătoare naţională în ţara vecină, maghiarii marcând începerea Revoluţiei din 1956. 

Potrivit aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră Române, la PTF Nădlac - Csanadpalota, de pe autostrada A1, timpii de aşteptare la ieşirea din ţară pentru autocamioane este de circa patru ore. Conducătorii auto susţin însă că aşteaptă chiar şi mai mult de atât pentru a ieşi din ţară, din această cauză pierzând timpii de odihnă, deplasare şi întârziind livrarea mărfurilor. 

Situaţia este asemănătoare şi în celelalte puncte de trecere de la frontiera de vest, timpii de aşteptare la ieşirea din ţară fiind pentru autocamioane de circa 4 ore, atât la Borş (jud. Bihor), cât şi la Petea (jud. Satu Mare), iar la PTF Vărşand (jud. Arad), timpii de aşteptare sunt de circa 45 de minute, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel