Agenții din Pentenciarul Tulcea au recunoscut că au luat mită

Ema Apostu / 14 aug 2019 / 17:25 Salveaza PDF Comentarii
Inchisoare
Descriere foto: Inchisoare

Cei doi agenţi din Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Tulcea cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi-au recunoscut vina.

Cei doi bărbaţi au fost acuzaţi în urma unui flagrant efectuat luna trecută în cadrul unui dosar penal în care existau suspiciuni de luare de mită în vederea introducerii în penitenciar de telefoane mobile şi etnobotanice.

"La data de 9 august, procurorul de caz din cadrul DIICOT - BT Tulcea a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cu aplicarea unei pedepse cu suspendare la închisoare de 2 ani şi 6 luni pentru unul dintre cei doi agenţi de penitenciare cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, respectiv 2 ani şi 10 luni pentru cel de-al doilea agent de penitenciare cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive", se menţionează în comunicatul DGA.

Mită pentru serviciul de introducere de telefoane mobile în Penitenciarul Tulcea 

 

La un agent, după realizarea flagrantului, a fost identificată asupra sa suma de 3.000 lei, primită ca mită pentru serviciul de introducere de telefoane mobile în Penitenciarul Tulcea la o dată anterioară. În cazul celui de-al doilea agent, în urma flagrantului, a fost găsită suma de 2.000 lei primită ca mită, două telefoane mobile şi aproximativ 15 grame de produse etnobotanice ce urmau a fi introduse în penitenciar de către agent.

În urma încheierii acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei, în cazul celor doi bărbaţi s-a dispus măsura executării a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Acţiunile de prindere în flagrant s-au realizat de către ofiţerii SJA Tulcea cu sprijinul Serviciului Operaţii şi Serviciului Tehnic şi a unui lucrător din cadrul SCCCO Tulcea.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27