Urmărește emisiunea live


Agenția Spațială Europeană ANGAJEAZĂ astronauți. Se întâmplă pentru prima dată în 11 ani. Care sunt condițiile

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Agenția Spațială Europeană (ESA) angajează astronauți pentru prima dată în ultimii 11 ani.

Perioada de recrutare a noilor astronauți începe în data de 31 martie și se încheie în data de 28 mai, transmite CNN. Agenția Spațială Europeană le încurajează pe femei să aplice, încercând astfel să „extindă diversitatea de gen”, potrivit unui unui comunicat ESA.

„Pentru a ajunge mai departe ca niciodată, trebuie să ne lărgim orizonturile mai mult ca niciodată. Acest proces de recrutare este primul pas în acest sens și aștept cu nerăbdare să văd că agenția se dezvoltă în toate domeniile explorării și inovației spațiale, împreună cu partenerii noștri internaționali, în anii următori.”, a declarat directorul general al ESA, Jan Wörner.

Persoanele cu dizabilități, încurajate să aplice

Totodată, sunt îndemnate să aplice și persoanele cu dizabilități.

”Diversitatea la ESA nu se referă doar la origine, vârstă, mediu sau sex, ci și la dizabilități fizice”, a declarat David Parker, directorul ”Explorării umane și robotice” a ESA.

După perioada de înscrieri, candidații vor fi supuși unui proces de selecție în șase etape, care este programat să se încheie în octombrie 2022. Solicitanții trebuie să fie cetățeni ai unui stat membru al ESA, să se încadreze în înălțimea cuprinsă între 1,53 m și 1,90 m, dar și să vorbească fluent și să citească în limba engleză.

Totodată, aceștia trebuie să aibă o diplomă de studii superioare în științe ale naturii, inginerie sau medicină. Sunt acceptați candidați cu vârste cuprinse între 27 și 37 de ani, care au cel puțin trei ani experiență de muncă în domeniile de interes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel