Agenţia spaţială a Japoniei anunță o descoperire majoră despre asteroizi

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Agenţia spaţială a Japoniei anunță că a făcut "o descoperire majoră" despre asteroizi.

Agenţia spaţială a Japoniei (JAXA) a anunţat luni că doreşte să publice în primăvara anului 2022 un studiu despre "o descoperire majoră" în domeniul cercetării asteroizilor, realizată pe baza eşantioanelor prelevate din suprafaţa unui astfel de corp ceresc de sonda spaţială Hayabusa2, care au fost aduse apoi pe Terra în luna decembrie a anului trecut, informează Agerpres, citând agenţia de presă Kyodo.

O capsulă a sondei Hayabusa2, conţinând mai mult de 5,4 grame de eşantioane prelevate de pe asteroidul Ryugu, aflat la o distanţă de peste 300 de milioane de kilometri de Terra, s-a întors pe Pământ în urmă cu exact un an.

Agenţia japoneză de explorare aerospaţială intenţionează să trimită studiul despre acea descoperire unei reviste ştiinţifice majore, posibil chiar în acest an, a declarat într-o conferinţă de presă Tomohiro Usui, managerul Grupului de Cercetare a Ştiinţei Astromaterialelor, care a realizat această analiză.

"Informaţii despre condiţiile exacte din spaţiu"



Tomohiro Usui a spus că "spre deosebire de meteoriţi, care sunt contaminaţi după ce intră în atmosfera Pământului", eşantioanele prelevate de pe asteroidul Ryugu ar putea să le ofere oamenilor de ştiinţă "informaţii despre condiţiile exacte din spaţiu".

În prezent, şase echipe de cercetători din Japonia analizează eşantioanele prelevate de pe acel asteroid în funcţie de mai multe criterii, precum ştiinţa materialelor organice.

JAXA a transmis o parte din acele eşantioane cercetătorilor de la NASA, în virtutea unui acord de colaborare ştiinţifică încheiat de Japonia şi Statele Unite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel