EXCLUSIV  Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, situaţie juridică. Adi Croitoru: Ne continuăm activitatea, instituţia nu se desfiinţează

Adi Croitoru, preşedintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, a acordat un interviu pentru DC News în cadrul căruia a vorbit despre noutăţile momentului în domeniul pe care îl gestionează. 

Adi Croitoru a vorbit despre ariile protejate care reprezintă, în România, 23% din suprafaţa totală a ţării dar şi despre situaţia în care se află instituţia care gestionează aceste zone, având în vedere că ordonanţa 75/2018 pentru modificarea unor acte normative în domeniul protecției mediului și al regimului străinilor a fost atacată la CCR de către USR. Ordonanța de Urgență 75/2018 a fost aprobată de Guvern în iulie 2018 și a schimbat legislația ariilor naturale protejate, însă a fost declarată neconstituţională. Despre efectele acestei decizii a vorbit, în cadrul interviului, Adi Croitoru.

"Agenţia Naţională pentru Arii Protejate a fost înfiinţată prin legea 95, iar înfiinţarea ei prevede structuri teritoriale şi un număr de 490 de angajaţi. Fie că administrarea se face cu ajutorul custozilor sau fără ajutorul lor, structurile teritoriale vor funcţiona în continuare. Avem un număr de 265 de arii naturale protejate care nu au fost anterior atribuite custozilor şi care sunt administrate efectiv de structurile noastre teritoriale şi în cazul în care – vorbesc foarte limpede -  legea de aprobare a ordonanţei 75 este neconstituţională, noi neavând în prezent motivarea deciziei CCR şi trebuie să ne întoarcem anterior apariţiei ordonanţei 75, Agenţia Naţională pentru Arii Protejate rămâne ca instituţie. Nu are nicio legătură cu modalitatea de administrare. Deci instituţia nu se desfiinţează, îşi continuă activitatea cu sau fără custozi", a explicat Adi Croitoru. 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel