Agenţia Anticorupţie: arestare de răsunet în Polonia

Incatusat
Incatusat

Agenţia Anticorupţie din Polonia l-a reţinut pe fostul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară din Polonia (KNF), Marek Chrzanowski, a fost reținut de Agenţia Anticorupţie din Polonia (CBA), transmite marți Reuters. Informaţia vine după ce cotidianul polonez Gazeta Wyborcza a publicat un articol conform căruia Marek Chrzanowski i-ar fi oferit miliardarului Leszek Czarnecki un tratament favorabil pentru băncile sale în schimbul angajării unui expert jurist recomandat chiar de primul.

Acuzații de sabotaj

Chrzanowski, care este un protejat al guvernatorului Adam Glapinski, a demisionat după declanşarea acestui scandal. Leszek Czarnecki deţine Getin Noble Bank şi Idea Bank. Însă, Chrzanowski a dezminţit acuzaţiile. 'Fostul şef al KNF va răspunde acuzaţiilor în faţa procurorilor din Katowice', a precizat un purtător de cuvânt al CBA. După audieri Procuratura va stabili alte măsuri faţă de Marek Chrzanowski.

Marţi dimineaţă, acţiunile Getin Noble Bank au urcat cu 8,8%, la 0,37 zloţi, după declinul din ultima perioadă. Săptămâna trecută, guvernatorul Băncii Centrale a Poloniei, Adam Glapinski, l-a acuzat pe magnatul aflat în mijlocul unui scandal de corupţie, care a dus la demisia preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară din Polonia, că încearcă să saboteze industria bancară din Polonia. De asemenea, Adam Glapinski a ţinut să îi asigure pe polonezi că banii lor sunt în siguranţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel