Agent Green protest. Romsilva: Transportul era legal

 Transportul de materiale lemnos pe care reprezentanţii Agent Green l-au blocat, vineri, în zona comunei Arefu din judeţul Argeş era unul legal, iar lemnul a fost exploatat legal, precizează Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva. 

'Având în vedere protestul organizat de Agent Green vineri, 10 martie a.c. pe DN 7C, în zona comunei Arefu din judeţul Argeş, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva precizează că autovehiculul cu numărul de înmatriculare AG-95-SRV, oprit de activiştii de mediu, desfăşoară un transport legal, autorizat, toate datele fiind introduse în aplicaţia SUMAL (aviz seria AP nr. 2393420 din 10.03.2017; Cod on-line 113DD7E4YAD6F), precum şi în 'Inspectorul Pădurii' (...) În mod eronat, activiştii de mediu au anunţat că transportul nu era unul legal, iar lemnul transportat ar fi fost tăiat dintr-o pădure virgină', susţine Romsilva. 

Potrivit sursei citate, volumul de 17,82 metri cubi de lemne de foc, specia fag, transportat de autovehiculul înmatriculat AG-95-SRV provine din fondul forestier de stat administrat de Ocolului Silvic Vidraru, din cadrul Direcţiei Silvice Argeş, unitatea de producţie (U.P.) VI Limpedea, actul de punere în valoare (APV) având numărul 912460. 

'Exploatarea s-a făcut legal, în baza autorizaţiei 1089945 din 5 decembrie 2016. Suprafaţa respectivă nu a fost inclusă în Studiul PIN MATRA 2001/018, aşa cum, în mod eronat, au acuzat activiştii de mediu. Parcela respectivă a fost inclusă în Situl Natura 2000 RO SCI 0122 şi exploatarea lemnului este avizată favorabil de custodele sitului respectiv. Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a introdus până în prezent aproape 10.000 de hectare de fond forestier în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine şi continuă acest demers', menţionează instituţia. 

Activiştii de mediu au organizat, vineri, pe Transfăgărăşan, un protest faţă de tăierile ilegale de arbori din zona montană a judeţului Argeş, în zonă fiind blocat şi un transport de material lemnos, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel