Agenții Black Cube, capturați în... ușa rotativă de la Marriot

Ancheta în cazul celor doi "pioni" ai MOSSAD care o spionau la Bucureşti pe şefa DNA e ţinută "la mare secret" de către autorităţile române. Cu toate acestea, CANCAN.ro dezvăluie filmul capturării lui Ron Wiener şi David Geclowicz, dar şi cine ar putea fi miliardarul care le-ar fi "comandat" întreaga operaţiune.

Arestarea celor doi a avut loc sâmbătă seară la Hotelul Marriott din Bucureşti. Încă de la sfârşitul lunii trecute, Serviciul Român de Informaţii deţinea date că Wiener şi Geclowicz desfăşoară acţiuni de filaj împotriva Laurei Codruţa Kovesi şi a membrilor familiei acesteia, vizându-le telefoanele şi conturile de e-mail! Capturarea celor doi s-a făcut exact în momentul în care Wiener şi Geclowicz intenţionau să se retragă din "câmpul informaţional" şi să-şi piardă urmele. Ar fi urmat, probabil, să fie înlocuiţi, iar de "misiune" să se ocupe în continuare altcineva.

Potrivit Cancan, cei doi s-au cazat la Marriot și au plăitit cash, încercând să pară simpli turiști aflați în vacanță.SRI i-ar fi urmărit prin intermediul camerelor de supraveghere din hotel. Poate din cauză că au simțit pericolul, poate fiindcă își încheiaseră misiunea, cert este că israelienii se pregăteau să plece din hotel, în momentul arestării. Ei și-au achitat nota la recepției, au coborât cu bagajele și au fost blocați în ușa rotativă de la ieșire. I-au înconjurat mai mulți agenți și practic nu au opus rezistență la arestare.

Numele pe care le avansează cancan.ro, legate de posibila finanțare a misiunii Black Cube sunt dintre ”clienții” DNA: Benny Steinmetz, aflat în dosarul de retrocedări frauduloase împreună cu Prinţul Paul de România şi Remus Truică dar și consultanţii politici Tal Silberstein ş iShimon Sheves (fosta ”mână dreaptă” a ex-premierului Yizhak Rabin). Ultimii doi au consiliat mai mulţi politicieni de vârf dinRomânia, printre care Traian Băsescu sau Călin Popescu Tăriceanu, notează ziarul citat. 

O interceptare (probă la dosar) a surprins o discuţie între miliardarul Beny Steinmetz şi Truică cu privire la Ferma Băneasa.

"Benny: (...) Cum a decurs? Când va fi finalul finalului la Băneasa?
Truică: Deci, după cum deja ştii, prietenul lui Tal nu a făcut mai nimic şi am găsit cine este şeful tipului care ar fi trebuit să facă asta. Este un bun prieten cu mine şi am găsit acum instrumentele şi mâine, la ora 10.00, este o comisie la institut şi voi merge eu împreună cu prinţul, cu avocaţii şi, probabil, după cum au promis, mâine va fi luată decizia favorabilă.
Benny: ... ce se va întâmpla atunci?
Truică: Nimic. Doar vor semna şi va fi a noastră. Asta e tot. Nu sunt mai mulţi paşi, e doar un pas.
Benny: Deci nu trebuie să mai vorbeşti cu cineva, să mai întrebi pe cineva, se termină, e rezolvată?
Truică: Da. Doar de semnat. Asta-i tot. Probabil nu va fi chiar mâine, dar important este să avem o decizie favorabilă mâine.
Membru grup infracţional: Deci lipseşte doar o semnătură?
Truică: Exact, doar una.
Membru grup infracţional: Şi apoi este chiar al nostru? Adică putem începe munca pe teren?
Truică: Da, este 100% al nostru, este ca şi maşina ta, e a ta.
Membru grup infracţional: Foarte bine. Şi apoi nu trebuie să dăm nimic?
Truică: Adică, va fi probabil o sumă mică pentru aceşti oameni, dar nu mare lucru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel