ANI a fost învinsă în instanță. Ce spune Horia Georgescu

Agenția Națională de Integritate a fost învinsă în instanța de judecată.

Fostul deputat Ioan Cindrea a câştigat procesul cu ANI, în care era acuzat de conflict de interese, pe motiv că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar, anunță antena3.ro.

Judecătorii ICCJ au respins recursul ANI la decizia din 21 martie 2012 a Curţii de Apel Alba Iulia, prin care a fost admisă cererea de anulare a actului emis de Agenţie în cazul lui Cindrea.

În urma verificărilor declanşate în noiembrie 2010, ANI a constatat că fostul deputat PSD a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă pentru angajarea soţiei sale, Amalia Cindrea, în cadrul biroului parlamentar din Circumscripţia electorală 34 Sibiu.

Beneficiul obţinut în perioada 5 octombrie 2009-1 februarie 2011 de către aceasta a fost de 35.061 lei (aproximativ 8.138 de euro), mai arăta ANI.

Horia Georgescu: ANI a câștigat trei cazuri identice la ICCJ

Președintele ANI, Horia Georgescu, a reacționat după decizia Curții Supreme.

„Din păcate, decizia de azi a Completului de la Înalta Curte iese din jurisprudența acestei instituții, care anterior, în trei cazuri absolut identice, a pronunțat decizii definitive și irevocabile în favoarea ANI, în cazul unor parlamentari. Vom utiliza toate căile de atac și toate mijloacele pentru a putea restabili jurisprudența Înaltei Curți, inclusiv prin sesizarea Inspecției Judiciare și prin căi extraordinare de atac, precum contestația în anulare sau revizuirea”, a spus șeful ANI, citat de stiripesurse.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel