ANI a fost învinsă în instanță. Ce spune Horia Georgescu

[] []

18 Martie 2014 / 18:45
Salveaza PDF Comentarii

Agenția Națională de Integritate a fost învinsă în instanța de judecată.

Fostul deputat Ioan Cindrea a câştigat procesul cu ANI, în care era acuzat de conflict de interese, pe motiv că şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar, anunță antena3.ro.

Judecătorii ICCJ au respins recursul ANI la decizia din 21 martie 2012 a Curţii de Apel Alba Iulia, prin care a fost admisă cererea de anulare a actului emis de Agenţie în cazul lui Cindrea.

În urma verificărilor declanşate în noiembrie 2010, ANI a constatat că fostul deputat PSD a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă pentru angajarea soţiei sale, Amalia Cindrea, în cadrul biroului parlamentar din Circumscripţia electorală 34 Sibiu.

Beneficiul obţinut în perioada 5 octombrie 2009-1 februarie 2011 de către aceasta a fost de 35.061 lei (aproximativ 8.138 de euro), mai arăta ANI.

Horia Georgescu: ANI a câștigat trei cazuri identice la ICCJ

Președintele ANI, Horia Georgescu, a reacționat după decizia Curții Supreme.

„Din păcate, decizia de azi a Completului de la Înalta Curte iese din jurisprudența acestei instituții, care anterior, în trei cazuri absolut identice, a pronunțat decizii definitive și irevocabile în favoarea ANI, în cazul unor parlamentari. Vom utiliza toate căile de atac și toate mijloacele pentru a putea restabili jurisprudența Înaltei Curți, inclusiv prin sesizarea Inspecției Judiciare și prin căi extraordinare de atac, precum contestația în anulare sau revizuirea”, a spus șeful ANI, citat de stiripesurse.ro.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26