EXCLUSIV  Agenția Europeană a Medicamentului. România, OUT. Andi Cristea: Plătim acest preț

Amsterdam a fost desemnat, luni seară, pentru a găzdui sediul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care va trebui să fie mutat de la Londra în perspectiva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Bucureștiul a fost scos din această cursă.   

DC News a contactat mai mulți europarlamentari pentru a discuta despre eșecul României în privința Agenției Europene a Medicamentului care se va muta în Amsterdam.

VEZI ȘI: Sediu Agenția Medicamentului, Autoritatea Bancară Europeană. "Decizia, luată într-un mod destul de ciudat"

Europarlamentarul Andi Cristea, președintele Delegației pentru Republica Moldova, a spus, în exclusivitate pentru DC News, de ce crede că Bucureștiul a pierdut cursa pentru găzduirea agenției europene după Brexit.

"Cred că este o lecție pentru România pe viitor, și aceasta este o lecție transpartinică: infrastructura contează și indiferent cât de mare este entuziasmul unei națiuni și cât de bună este pregătirea de moment a unui dosar de către o guvernare dornică de a ridica statutul României în UE, miracole nu se pot face. Plătim acum prețul a 27 de ani de lucruri neîmplinite în planul infrastructurii, precum și de brand de țară neprotejat", a zis Andi Cristea pentru DC News.

"Pe viitor, orice pregătire se face mai din timp, avem de recuperat încă un decalaj față de orașe și țări mai dezvoltate. Dezvoltarea accelerată a țării este cea mai bună carte de vizită pentru viitor, iar creșterea economică trebuie folosită în acest sens", a mai spus europarlamentarul PSD.

VEZI ȘI:  Agenția Europeană a Medicamentului. Mircea Diaconu: Ne reprezintă niște oameni care înghit tot

După alocarea sediului EMA, în Consiliul UE urmează procedura de vot pentru desemnarea viitorului sediu al Autorității Bancare Europene (EBA). Cele opt orașe în competiție pentru sediul EBA sunt Bruxelles, Dublin, Luxemburg, Paris, Frankfurt, Viena, Praga și Varșovia, favoritele fiind Frankfurt și Viena.

[citeste si]

Găzduirea sediilor EMA și EBA se traduce prin locuri de muncă și vizibilitate pentru orașele și țările gazdă. De aceea competiția a fost extrem de dură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel