EXCLUSIV  Agenția Europeană a Medicamentului în România. Prima instituție europeană care poate ajunge în țara noastră

România se luptă să preia Agenția Europeană a Medicamentului, care își va muta sediul din Marea Britanie ca urmare a părăsirii Uniunii Europene. Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a explicat la interviurile DCNews Live care sunt avantajele României în această luptă la care participă aproape toate statele europene.

Ana Birchall spune că inițiativa a fost prezentată în Guvern în luna martie și a primit imediat aprobarea. 

"La nivelul echipei mele noi am identificat această oportunitate de relocare. Sunt două Agenții în Marea Britanie care vor fi relocate: Agenția Europeană a Medicamentului și Agenția pentru Zona Bancară. Mi s-a părut oportun să intrăm în bătălie pentru Agenția Europeană a Medicamentului. L-am prezentat în Guvern pe 22 martie și a fost aprobat. Are susținerea întregii echipe. Ca și Minister de Externe noi promovăm candidatura și securizăm alianțele. Dosarul tehnic este în responsabilitatea colegilor de la Ministerul Sănătății și al Agenției Naționale a Medicamentelor," a declarat Ana Birchall.

Totodată, ministrul delegat pentru Afaceri Europene consideră că unul dintre principalele argumente care stau la baza aducerii instituției în România este faptul că țara noastră nu găzduiește nicio Agenție Europeană pe teritoriul său, la zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană. 

"Consider că România merită să aibă o Agenție Europeană pe teritoriul său. Este un acord nescris între toate statele membre ca fiecare să găzduiască cel puțin o agenție. Mi se pare anormal ca la 10 ani de la integrare să nu avem și noi o Agenție Europeană. Dosarul de candidatură este în curs de pregătire. S-a discutat și se va lua o decizie în toamnă privind criteriile. Este o competiție extrem de dură. Practic toate statele s-au înscris în această competiție. Un criteriu important este un sediu adecvat," a mai spus Birchall.

DCNews prezenta în exclusivitate posibila mutare a Agenției Europene a Medicamentului în România, în cadrul platformei Institutului Cantacuzino. Citește ȘTIREA AICI. 

Vezi răspunsul complet al Anei Birchall:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel