Agenția Europeană a Medicamentului. Curtea de Justiție, sesizată de Milano

Bogdan Bolojan / 07 feb 2018 / 14:05 Salveaza PDF Comentarii
Comisia Europeana
Comisia Europeana

Oraşul Milano a prezentat o petiţie Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru suspendarea transferului Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) de la Londra la Amsterdam, au declarat, pentru ANSA, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Până în 30 septembrie, Comisia Europeană (CE) a evaluat diferitele oferte pentru transferul EMA, iar în 20 noiembrie oraşul olandez Amsterdam a fost desemnat pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului. Printre oraşele care au concurat pentru sediul EMA s-au aflat Varşovia, Bucureşti sau Sofia, dar principalele candidate au fost Milano, Amsterdam, Copenhaga şi Bratislava.

Italia a contestat decizia UE de a muta Agenţia Europeană a Medicamentului la Amsterdam după Brexit, după ce s-a descoperit că facilitatea olandeză nu va fi gata la timp. Recent, Guvernul olandez anunţa că Agenţia Europeană a Medicamentului va fi găzduită într-un sediu temporar după ce va fi mutată din Londra (clădirea ''Spark'' din vestul Amsterdamului), înaintea finalizării noii clădiri care va găzdui din 2020 sediul EMA în partea de sud a oraşului olandez.

Cerere urgentă 

Oraşul Milano a cerut suspendarea folosind o procedură specială pentru cererile urgente care necesită intervenţie pentru evitarea pagubelor ireparabile, susţin sursele.

"Nu vreau să renunţ la EMA. Mi se pare că dubiile referitoare la propunerea olandeză cresc în fiecare zi. Primul pas îl reprezintă o vizită la Comisia Europeană", a afirmat primarul oraşului Milano, Beppe Sala.

În schimb, comisarul european pentru siguranţa alimentară, Vytenis Andriukaitis, a declarat recent că decizia Uniunii Europene de a muta sediul Agenţiei Europene a Medicamentului la Amsterdam după Brexit este definitivă, relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24