Agenția Europeană a Medicamentului. Angajații NU vor să audă de România: "Mai bine demisionează"

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a informat Comisia Europeană (CE) că orașul preferat de către angajații săi pentru noul sediu este Amsterdam, în urma planificatei mutări din Londra după Brexit, a anunțat site-ul Politico, transmite Reuters.

Un studiu realizat în rândul a 92% dintre salariații EMA a arătat că mai puțin de jumătate din personal ar fi dispus să se mute în nouă din orașele candidate. În opt dintre aceste orașe — pe care EMA nu le-a nominalizat — ar vrea să se mute sub 30% din angajații agenției. Nouă din zece angajați EMA ar prefera să demisioneze decât să se mute în orașe ca Varșovia, București sau Sofia.

Angajații EMA au indicat că sunt reticenți în a se muta în multe dintre cele 19 orașe propuse să găzduiască Agenția Europeană a Medicamentului.

Ediția europeană a Politico informează că cei 900 de angajați care au participat la studiu au indicat că orașul preferat pentru noul sediu este Amsterdam iar EMA a informat CE că relocarea în orașul olandez ar duce la cele mai reduse pierderi de personal.

Alte orașe preferate de angajații Agenției Europene pentru Medicamente sunt Barcelona și Viena, urmate de Milano, Copenhaga, Atena și Dublin, susține Politico.

[citeste si]

Comisia Europeană va evalua diferitele oferte până la data de 30 septembrie, pe baza unor criterii convenite anterior, precum acces la infrastructură și posibilitatea continuării activităților, înainte ca miniștrii din cele 27 de stat membre UE să ia o decizie prin vot în luna noiembrie. Procedura de vot va fi una secretă, dar acest lucru nu exclude negocierile din culise, în presă apărând deja speculații că Franța a acceptat ca Frankfurt să obțină sediul EBA cu condiția ca noul sediul al EMA să fie la Lille, scrie Agerpres.

În cazul României, Guvernul de la București a anunțat, pe 21 iulie, că a fost finalizat dosarul de candidatură pentru relocarea de la Londra la București a Agenției Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel