EXCLUSIV  Agenția Antidrog, terapie inedită pentru dependenți. "În India sunt recomandate"

Agenția Națională Antidrog a găsit o modalitate inedită de a sprijini motivațional dependenții de droguri care își doresc să scape de acest viciu mortal.

Agenția Națională Antidrog a apelat la un nou tip de terapie pentru cei care doresc să scape definitiv de consumul de droguri. Inițiativa a aparținut Centrului Antidrog de la Constanța unde autoritățile au reușit să convingă un instructor de yoga să îi ajute. Deși la început a fost privită cu reticență, activitatea este acum una dintre favoritele persoanelor care au probleme cu consumul de droguri.

"Tinerii sunt extrem de vulnerabili"

Cristian Oprișan, șeful Centrului Regional Antidrog Constanța ne-a explicat de ce s-a ales această formă de terapie. "Se fac activități de yoga săptămânal. Avem un parteneriat cu un instructor yoga care ne ajută fără bani. Este o doamnă inimoasă și în sala de sport al unui liceu desfășurăm aceste activități de yoga care ajută la întărirea motivației. În lume și mai ales în India astfel de practici sunt recomandate, iar în SUA se plătesc sume mari pentru astfel de terapii. Tinerii sunt extrem de vulnerabili pentru că ei nu rezistă tentației de a consuma droguri și yoga ajută mult. Inițial li se părea dificil, mai ales că yoga pare mai mult pentru sexul feminin, iar noi avem mai mulți bărbați. Acum vin și se văd și rezultate. Ne-a ajutat și directorul liceului care ne-a găsit o fereastră în care sala de sport era liberă și unde se poate practica terapia", a declarat Cristian Oprișan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel