Africa de Sud înăsprește măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19

Pixabay / Africa de Sud înăsprește măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19
Pixabay / Africa de Sud înăsprește măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19

Africa de Sud a înăsprit marţi seară măsurile de luptă împotriva coronavirusului, prelungind cu o oră interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii. 

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a înăsprit marţi seară măsurile de luptă împotriva coronavirusului, prelungind cu o oră interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi impunând controale mai stricte asupra vânzării de alcool, în faţa celui de-al treilea val de pandemie de COVID-19, notează Agerpres, citând AFP.

Oficial ţara de pe continent cea mai afectată de coronavirus, Africa de Sud, lovită puternic de al doilea val la sfârşitul lui 2020, a cunoscut în ultimele două săptămâni o dublare a numărului de contaminări zilnice şi o creştere cu aproximativ 60% a spitalizărilor. Această recrudescenţă coincide cu dificultăţile programului de vaccinare.

Autorităţile sud-africane au anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că vor retrage din circulaţie două milioane de vaccinuri Johnson & Johnson, din cauza unei "probleme de neconformitate" în cursul fabricării lor în Statele Unite.

Al treilea val din Africa de Sud


"Suntem în mijlocul celui de-al treilea val de contaminări", a declarat Cyril Ramaphosa într-un discurs adresat naţiunii.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii este prelungită în consecinţă cu o oră, de la 22.00 până la 04.00, iar barurile şi restaurantele urmează să închidă la orele 21.00. În plus, de luni până joi, alcoolul va fi vândut numai în timpul zilei. Adunările publice vor fi, de asemenea, limitate la 50 de persoane în interior şi 100 de persoane în aer liber. Africa de Sud numără peste 1,76 milioane de cazuri înregistrate pentru aproximativ 58.000 de decese.

Măsurile sunt relaxate în Europa

Starea de urgenţă epidemică declarată în Slovenia la 18 octombrie 2020 din cauza epidemiei de COVID-19 nu va mai fi prelungită, a declarat marţi un responsabil din Ministerului Sănătăţii, relatează Agerpres, citând Hina.

Conform criteriilor Centrului European pentru Controlul Bolilor, Slovenia nu se află încă în zona verde şi sigură, astfel încât purtarea măştilor în interior va continua să fie obligatorie, la fel ca şi dezinfectarea mâinilor, distanţarea fizică şi alte măsuri anti-epidemice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel