Carnea de cal, o problemă atât de delicată pentru britanici, după ce au descoperit-o în lasagna de vită, este un tabu în Europa. Consumul ei are variații culturale în funcție de fiecare țară.
În Islanda a fost interzis consumul cărnii de cal pe principii religioase încă din secolul al XVIII-lea. Calul nu a ajuns până acum în reţetele acestei ţări, scrie B1, care citează AFP.
În Polonia, în perioada comunistă, carnea de cal era folosită pentru prepararea cârnaților cabanoși. Acum, obiceiul a dispărut. Însă, chiar dacă nu o consumă, o exportă. 66.000 de cai sunt crescuți în Polonia în fiecare an și sunt exportați către abatoare din Italia, Franța sau Spania, potrivit unei organizații poloneze a animalelor, Klub Gaja.
În Germania şi în Franţa, consumul cărnii de cal nu este tabu. Ce-i drept este rar. În Germania sunt aproape o sută de măcelării pentru cabaline în întreaga Germanie. În Franța, numărul măcelăriilor a scăzut din cauza lipsei măcelarilor specializați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu