AFP: Carnea de cal, un tabu în Europa

carne-de-cal
carne-de-cal

Carnea de cal, o problemă atât de delicată pentru britanici, după ce au descoperit-o în lasagna de vită, este un tabu în Europa. Consumul ei are variații culturale în funcție de fiecare țară. 

În Islanda a fost interzis consumul cărnii de cal pe principii religioase încă din secolul al XVIII-lea. Calul nu a ajuns până acum în reţetele acestei ţări, scrie B1, care citează AFP.

În Polonia, în perioada comunistă, carnea de cal era folosită pentru prepararea cârnaților cabanoși. Acum, obiceiul a dispărut. Însă, chiar dacă nu o consumă, o exportă. 66.000 de cai sunt crescuți în Polonia în fiecare an și sunt exportați către abatoare din Italia, Franța sau Spania, potrivit unei organizații poloneze a animalelor, Klub Gaja.

În Germania şi în Franţa, consumul cărnii de cal nu este tabu. Ce-i drept este rar. În Germania sunt aproape o sută de măcelării pentru cabaline în întreaga Germanie. În Franța, numărul măcelăriilor a scăzut din cauza lipsei măcelarilor specializați.

În Italia, criza economică a crecut consumul cărnii de cal în anul 2010, conform unei asociaţii de protecţie a cailor, însă datele nu sunt verificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel