Află de ce Boc sau Doroftei nu ar putea intra în Academia de Poliţie. CCD nu o consideră, însă, discriminare

Admitere pe criterii discriminatorii la Academia de Politie
Admitere pe criterii discriminatorii la Academia de Politie

Oricât de genial ar fi un român care dorește să ajungă criminalist, oricât de bine s-ar descurca în lupta corp la corp sau ar ști să folosească armele, nu va fi niciodată polițist dacă nu are peste un metru șaptezeci înălțime. Preşedintele  Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Csobo Asztalas, a precizat pentru DCNews că acest criteriu al înălţimii reprezintă un standard impus de organizatorii admiterii la Academia de Poliţie şi nu poate fi interpretat ca fiind un element  discriminatoriu. La admiterea din acest an doar 40% dintre candidaţi au reuşit să treacă proba de foc a examenului medical.

Comisarul şef de la Academia de Poliţie, Radu Nicolae, a declarat pentru DeCeNews că acest standard de înălţime este unul fixat la nivel european şi rezultă în urma studiilor efectuate de oamenii de ştiintă. Explicaţia neoficială a acestui standard de înălţime este că se doresc absolvenţi ce pot impune autoritate, iar un poliţist scund, uneori, nu reuşeşte acest lucru.

Boc şi Doroftei, nu ar fi fost buni de poliţişti

Deşi Emil Boc a făcut armata la arma Securităţii, nu s-ar fi înscris în normele actuale impuse pentru angajații Ministerului de Interne. Premierul are doar 1.62 înălţime şi ar fi picat din start la proba medicală. De asemenea, chiar dacă este campion mondial la box și nu ar avea, practic, nicio problemă în confruntările cu infractorii, nici Leonard Doroftei nu ar fi intrat la Academia de Poliţie pentru că are doar 1,62, ca și premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel