Află dacă vei mai primi tichete de masă în șomaj tehnic

tichet cultural
tichet cultural

Oamenii își pun întrebarea dacă vor primi tichete electronice de masă în cazul în care intră în șomaj tehnic.

Oamenii își pun întrebarea dacă vor primi tichete electronice de masă în cazul în care intră în șomaj tehnic.

O propunere legislativă inițiată de parlamentari PSD, UDMR, Pro România și USR are ca scop susținerea angajaților și angajatorilor în aceste momente delicate.

Motivele propunerii

„Având în vedere efectele economice produse de pandemia cu Covid-19 și starea de criză în care se regăsesc multe sectoare ale economiei românești, siguranța și echilibrul financiar ale angajaților sunt prioritare. Mulți angajatori sunt sau vor fi nevoiți să își reducă activitatea și, pe cale de consecință, vor fi angajați ce sunt sau vor fi trimiși în șomaj tehnic. Angajatorii vor avea nevoie de o paletă cât mai largă de măsuri disponibile pe care să le poată aplica rapid, în funcție de problemele întâmpinate, pentru a veni în suportul propriilor angajați pentru o perioadă de timp", se arată în motivul propunerii legislative.

„Este imperativ necesară reglementarea posibilității acordării tichetelor de masă de către angajatori, exclusiv pe suport electronic, inclusiv angajaților care se află sau care se vor afla în șomaj tehnic", mai scrie în document.

Consiliul Legislativ are termen până pe 22 mai să dea un aviz dezbaterii.

Inițiatorii legii: Csoma Botond - deputat UDMR; Dohotaru Adrian-Octavian - deputat Independent; Manole Petre-Florin - deputat PSD; Podașcă Gabriela-Maria - deputat Independent; Ponta Victor-Viorel - deputat Independent; Pop Andrei - deputat PSD; Seidler Cristian-Gabriel - deputat USR; Tușa Adriana Diana - deputat PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel