Află când se va răcori vremea și vor începe ploile în țara noastră

Ploile își vor face apariția după data de 26 august, dar vor fi, în general, slabe cantitativ și de scurtă durată.

Vremea se va menține caniculară până în data de 28 august când termperaturile vor scădea simțitor , apoi se vor menține în limite apropiate de mediie climatologice,informează ANM într-o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor.

În Transilvania, între 28 august și 3 septembrie, valorile termice vor reveni la normalul perioadei calendaristice, ceea ce înseamnă că maximele se vor situa, în medie, în jurul a 26-28 de grade. În Muntenia și Oltenia vor fi ploi de scurtă durată, pe arii restrânse şi, în general, slabe cantitativ. În zona montană îşi vor face apariţia aversele, mai frecvente şi posibil mai importante cantitativ în zona Munţilor Apuseni şi în Carpaţii Orientali.

În Banat, vremea se va menține caniculară până în 26 august, valorile termice maxime urmând să depășească frecvent 37-38 de grade, iar cele minime să fie, în medie, de peste 20 de grade. Între 26 și 28 august, temperaturile vor scădea simțitor, apoi se vor menține în limite apropiate de mediie climatologice, până la sfâșitul intervalului. Astfel de temperaturi cum sunt zilele acestea nu s-au mai înregistrat din anii '60 iar medicii recomandă consumul de fructe şi legume proaspete, precum pepenele galben şi roşu, prunele, castraveţi, roşiile, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă, indicând că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.De asemenea nu trebuie să aşteptăm  să apară senzaţia de sete. Astfel, este necesar un pahar de apă sau echivalentul acestuia la fiecare 15-20 de minute.

Ploile își vor face apariția după data de 26 august, dar vor fi, în general, slabe cantitativ și de scurtă durată.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o avertizare de Cod Portocaliu de caniculă valabilă în 22 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, până duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel