Afganistanul, sub teroarea ninsorii. 16 morţi din cauza zăpezii

03-winter-afghanistan-n1002
03-winter-afghanistan-n1002

Potrivit autorităților locale, până acum au decedat 16 persoane din cauza ninsorilor abundente înregistrate în nord-estul Afganistanului, unde stratul de zăpadă înregistrează în unele locuri între doi și trei metri.

Abdul Mahroof Rasikh, purtătorul de cuvânt al administraţiei provinciei Badaksan a declarat că "pentru moment, 16 persoane au murit în urma avalanşelor sau ninsorilor", informează AFP .

Provincia Badakhsan este una dintre cele mai afectate zone de ninsorile abundente din ultimele zile, principalele drumuri fiind blocate din cauza stratului de zăpadă care măsoară între doi și trei metri și care îngreunează misiunile de salvare.

Abdul Mahroof Rasikh a confirmat ca douăsprezece districte sunt încă inaccesibile, chiar dacă echipele de salvare au reuşit să ajungă în satul Ishkashim, unde sunt blocate 70 de familii.

La Kabul, stratul de zăpadă a atins 20 de centimetri după ninsorile de joi şi vineri, dar de atunci s-a topit parţial din cauza temperaturilor mai blânde din cursul zilei.

Afganistanul se confruntă în fiecare an cu ninsori şi avalanşe puternice care provoacă numeroase victime, numai în anul 2010 murind peste 150 de persoane în avalanşe în în munţii Hanual indu Kush, pasul Salang,.o zonă muntoasă şi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel