Afganistan: Militar NATO, ucis în urma unui atac

Deces
Deces

Un militar al coaliției internaționale din Afganistan și-a pierdut viața, alți șase fiind răniți în urma unui atac sinucigaș împotriva convoiului lor, la nord de Kabul. Atacul a fost revendicat de talibani, a anunțat NATO, potrivit AFP.

"Un militar din cadrul operațiunii 'Resolute support' a fost ucis și alte șase persoane rănite — cinci soldați și un interpret — atunci când patrula lor a fost atacată de un kamikaze", a indicat un purtător de cuvânt al Alianței într-un comunicat.

Atacul, revendicat de talibani pe rețelele sociale, a fost comis în districtul Qarabagh, aproximativ 50 kilometri nord de Kabul, în apropiere de baza militară americană de la Bagram, principala din țară.

Naționalitatea persoanei decedate nu a fost precizată și nici cea a răniților.

[citeste si]

Potrivit NATO, "patrula vizată acționa în parteneriat cu forțele armatei afgane când un atacator sinucigaș a declanșat dispozitivul exploziv pe care îl avea asupra sa".

Miercuri, doi soldați americani au fost uciși și alți patru răniți în atacul asupra convoiului lor de către talibani în sud, în apropiere de aeroportul din Kandahar și aproape de baza lor militară.

NATO numără un efectiv de 13.000 de militari în Afganistan, între care 8.400 de americani. Un anunț privind sosirea de noi întăriri se așteaptă să fie făcut de comandantul trupelor aliate, generalul John Nicholson, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel