Afganistan: Atentat sinucigaș într-o moschee, soldat cu moartea a cel puțin 32 de persoane

maymana
maymana

Cel puțin 32 de persoane au decedat și alte 30 sunt rănite, în urma unui atentat sinucigaş comis într-o moschee din nordul Afganistanului cu ocazia rugăciunii Aid al-Adha, sărbătoarea musulmană a sacrificiului, potrivit unor oficiali locali, citați de AFP.

Atentatul s-a produs în principala moschee din orașul Maymana, când, la încheierea rugăciunii, un kamikaze, îmbrăcat în uniformă de   polițist, s-a aruncat în aer. Potrivit declarațiilor guvernatorului provinciei Abdul Satar Barez, "sunt cel puţin 32 de morţi, 17 civili şi 15 poliţişti" și circa 30 de răniţi.

La rugăciunea tradițională în moschee, participau numeroşi responsabili guvernamentali, inclusiv şeful poliţiei provinciale Abdul Khaliq Aqsai, care a fost rănit în timpul exploziei, a precizat Barez.

Atentatul nu a fost revendicat imediat, dar insurgenţii talibani desfăşoară periodic astfel de acţiuni în Afganistan.

Incidentul din moschee a survenit după mai multe confruntări sângeroase între forţele de securitate afgane şi talibani în această provincie, altădată paşnică, produse la începutul săptămânii.

Tot mai mulți analiști consideră că, după încheierea misiunii de luptă a soldaților NATO, la sfârșitul anului 2014, talibanii vor prelua puterea de la Kabul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel