'Afacerea Biden' explodează. NYT: Popoviciu l-a contactat pe Biden pentru a încerca să îl scape de acuzele de corupție

O investigație jurnalistică a celor de la The New York Times, publicată săptămâna trecută, vorbește din nou despre legăturile familiei Biden cu țara noastră.

Doar că, jurnaliștii de la New York Times, precizează că nu doar Hunter Biden a încercat să îl ajute pe Puiu Popoviciu, ci chiar și Rudolph Giulian, apropiat al președintelui Trump și fost primar al New York-ului, cel care a făcut mai multe dezvăluiri despre afacerile lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, actualul contracandidat al lui Trump și fostul vicepreședinte al lui Barack Obama. Și, scrie sursa citată, nu doar Giuliani ar fi încercat să îl ajute pe Popoviciu, ci chiar și Louis Freeh, fost director FBI, pe care Hunter Biden l-a atras în „afacere”.

NYT îl acuză pe Giuliani că a avut afaceri în străinătate cu clienți care ar fi profitat de pe urma relațiilor sale apropiate cu Trump, exact acuzele aduse lui Hunter Biden.

În ceea ce privește afacerea Biden, sursa citată precizează că în 2015, Hunter Biden, deci în perioada în care tatăl său era încă vicepreședintele SUA, a fost contactat de Puiu Popoviciu pentru ca acesta să „încerce să îl scape de acuzațiile aduse de procurorii anticorupție din România”. NYT amintește că Popoviciu a fost condamnat în 2016 într-un dosar legat de terenuri în nordul Bucureștiului.

Potrivit sursei menționate, care citează persoane apropiate afacerii, în perioada condamnării lui Popoviciu, Biden a luat legătura cu Louis Freeh, fost director FBI, pentru a da „o mână de ajutor acestui caz”.

New York Times precizează că implicarea lui Rudolph Giuliani a intervenit după ce Biden „a ieșit din această afacere”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel