Aeroporturile Arad și Timișoara vor fuziona. Aeroportul Arad, preluat de Ministerul Transporturilor

Aeroport
Aeroport

Au fost demarate procedurile de preluare a Aeroportului Arad de către Ministerul Transporturilor, de la Consiliul Judeţean. Aeroportul urmează să fuzioneze cu cel din Timişoara în vederea dezvoltării unui aeroport regional în subordinea ministerului. 

La finalul unei vizite pe care a făcut-o la Arad, întâlnindu-se cu reprezentanţii primăriei, Consiliului Judeţean şi ai aeroportului, ministrul Buşe a menţionat presei că în urma discuţiilor purtate cu aceştia, s-a stabilit ca aeroportul să fie preluat de Ministerul Transporturilor, însă autorităţile locale mai trebuie să rezolve câteva chestiuni administrative. 

Privitor la două pasaje de pe centura municipiului Arad, ministrul a spus că lucrările vor fi executate în regie proprie de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Conform acestuia, în primăvara anului viitor vor demara lucrările la pasajul de la CET, urmând să fie finalizate în aproximativ patru luni. La al doilea pasaj rutier va fi reluată licitaţia pentru lucrări, urmând ca acestea să fie finalizate la sfârşitul anului 2017. 

Sorin Petru Buşe a mai spus că s-a semnat protocolul de predare către administraţia locală a Studiului de Fezabilitate realizat de minister pentru centura de S-E a municipiului Arad, document parafat de ministru şi reprezentanţii autorităţilor publice locale, la sediul primăriei. 

Urmare a semnării acestui protocol, Consiliul Judeţean Arad, împreună cu municipiul Arad, cu comunele Fântânele şi Vladimirescu vor accesa fonduri europene pentru construcţia noii şosele ocolitoare a municipiului, şosea care va face legătura între autostrada A1 Arad - Timişoara şi DN7 Arad-Deva, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel